Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β': Οι εξηγήσεις για τις παρεξηγήσεις...

Λίγα λόγια για τον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού Β' και πολλά περισσότερα για τον σύλλογο και τον τρόπο που συμμετέχει η ΚΑΕ Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις και την Euroleague.

Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β': Οι εξηγήσεις για τις παρεξηγήσεις...

Ο πρώτος αγώνας της Αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού ήταν αγχωτικός όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα δεδομένα της σεζόν με καθαρό μυαλό και δεν αναλωθεί σε άσκοπες κριτικές και ανούσια συμπεράσματα που εκτός από το σύλλογο δεν κάνουν καλό και στους φίλους της ομάδας που την ασκούν.

Πριν αναλύσει κάποιος το παιχνίδι, θα πρέπει να σκεφτεί ότι ναι μεν μιλάμε για μια ομάδα που θα πρέπει να έχει στόχους, όμως είναι σημαντικό όλοι να κατανοήσουν το ποιοι πραγματικά είναι αυτοί για τους παίκτες του Τσαλδάρη.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, οι οποίες έχουν επαναληφθεί και από τον κόουτς του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ. Ο στόχος του Ολυμπιακού Β' είναι να παραμείνει στην Α2 αφού με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό μπάσκετ οι Πειραιώτες δεν επιθυμούν να βάλουν την πρώτη τους ομάδα να αγωνιστεί.

Μέσα από την κόλαση

Πέρυσι η διοίκηση του συλλόγου ξεκίνησε τον δικό της αγώνα, αποφασίζοντας να επέλθει σε πλήρη ρήξη με την ελληνική ομοσπονδία και σε αυτή της την κίνηση βρήκε σύμφωνη μια τεράστια μερίδα των φιλάθλων της. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον οργανισμό γνώριζαν καλά ότι η απόφασή τους αυτή θα κάνει την ομάδα να περάσει μέσα από την κόλαση. Στο αρρωστημένο ελληνικό περιβάλλον καθένας σκέφτεται, γράφει και λέει ότι θέλει, παρουσιάζει πράγματα όπως τον βολεύουν και ο κόσμος ανάλογα με τις προτιμήσεις του διαλέγει να ακολουθεί την εκάστοτε πραγματικότητα.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, αυτή είναι μια και μοναδική. Η ομάδα βαδίζει ένα μοναχικό δρόμο απέναντι σε πολλούς οι οποίοι βολεύονται με αυτή την κατάσταση. Το σκεπτικό είναι ότι όσο συντηρείται η «ανομία» στις εγχώριες διοργανώσεις, οι ερυθρόλευκοι δεν θα συμμετέχουν. Παίζουν στην Α2 μόνο και μόνο επειδή έτσι θα συνεχίσει να υφίσταται ο σύλλογος, όμως η κανονική ομάδα θα αγωνίζεται μόνο στην Euroleague. Όσο για τον στόχο της; Συγχωρέστε με που το γράφω αλλά αυτός είναι να κατακτήσει τη διοργάνωση. Ίσως να μη φαντάζει καθόλου ρεαλιστικός αν δει κανείς τα ρόστερ των αντιπάλων του, όμως η ομάδα του Πειραιά κάθε σεζόν μπαίνει σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει με τη θέληση να κόψει αυτή πρώτη το νήμα.

Όχι για να παίζουν, αλλά για να πρωταγωνιστούν

Μπορεί κάποιοι αντίπαλοί του να διαθέτουν πολύ ακριβότερους παίκτες με πολύ περισσότερες παραστάσεις από όσους παίκτες του Ολυμπιακού θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, όμως το πνεύμα της ομάδας είναι τέτοιο που άπαντες θα καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται στην Euroleague για να παίζουν, αλλά για να πρωταγωνιστούν.

Από εκεί και πέρα είναι νωρίς για κριτικές και συμπεράσματα από τα φιλικά που βλέπουμε. Όπως το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ολυμπιακό Β'. Μια ομάδα που σήμερα συστήθηκε στο κοινό και που κατάφερε να φύγει νικήτρια από έναν αγώνα που για εκείνη σήμαινε πολλά. Αρχικά ήταν το πρώτο της παιχνίδι στο κύπελλο Ελλάδας. Πριν κρίνουμε την όποια αρχή όπως έγραψα και στην αρχή θα πρέπει να αναλογιστούμε και τα δεδομένα.

Μιλάμε για παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί σε τέτοιους αγώνες και που βρίσκονται στον Ολυμπιακό προκειμένου να δουλέψουν και στο μέλλον να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Η πλειοψηφία τους νεαροί και κάποιοι αν θέλετε και μπασκετικά «ανώριμοι» για να διαχειριστούν τον ρόλο τους. Στο πρώτο τους ματς λοιπόν είναι άσκοπο να αναλύσουμε το πως αγωνίστηκαν. Σημασία έχει ότι ήρθε η πρώτη νίκη και έγινε το πρώτο βήμα σε μια διοργάνωση. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται ο Ολυμπιακός Β' βρίσκεται στο στάδιο που μαζεύει εμπειρίες προκειμένου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Χθες λοιπόν ήταν μια καλή κι ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά του Τσαλδάρη τα οποία έκαναν το πρώτο τους βήμα για να γίνουν άνδρες.

Ο αντίλογος

Τέλος, επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπάρχει και ο αντίλογος, αυτός είναι πάντα σεβαστός αρκεί να είναι καλοπροαίρετος. Είναι κατανοητό ότι πολλοί διαφωνούν για τις δύο ομάδες. Όμως αν αγαπούν πραγματικά τον σύλλογο και θέλουν να τον στηρίξουν, θα πρέπει να βάλουν το εγώ τους πιο πίσω από τον Ολυμπιακό. Καμιά φορά αυτό που θέλουμε, με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οπότε αν αγαπούν πραγματικά την ομάδα τους και θέλουν το καλό της, θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αφήσουν αυτούς που προσπαθούν να βγουν μπροστά...

ΥΓ. Θα έχει πλάκα να συμπέσει αγώνας της ΕΟΚ με αγώνα της Euroleague. Και ο Ολυμπιακός να παίζει σε δύο διαφορετικά γήπεδα με την ίδια ονομασία. Θα μιλάμε για το μεγαλύτερο ρόστερ στην ιστορία του αθλήματος. Στην ΕΟΚ θα πρέπει σε κάποια στιγμή να σοβαρευτούν.