Eurocup: Μάντζαρης και Αγραβάνης μέσα στους κορυφαίους νεοφερμένους!

Το Eurocup συμπεριέλαβε τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Αγραβάνη μέσα στους 10 καλύτερους νεοφερμένους παίκτες της φετινής διοργάνωσης.

Eurocup: Μάντζαρης και Αγραβάνης μέσα στους κορυφαίους νεοφερμένους!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Eurocup δυο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στο top ten των καλύτερων νεοφερμένων της διοργάνωσης για τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μάντζαρης της Ούνιξ Καζάν πλέον, βρίσκεται στο νούμερο 2 της σχετικής λίστας ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης του Προμηθέα Πατρών μια θέση πίσω, στο νούμερο 3 συγκεκριμένα.

Για τον Μάντζαρη οι ιθύνοντες του Eurocup σημειώνουν: «Ο δύο φορές πρωταθλητής της EuroLeague βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του, είναι ένας πόιντ γκαρντ παλιάς σχολής που οργανώνει την επίθεση και παίζει αμείλικτη άμυνα στην μπάλα, βάζοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του στην καλύτερη θέση να πετύχουν. Είναι επίσης ανθεκτικός, έχοντας εμφανιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από όλους στην EuroLeague (210), εκτός από έξι άλλους παίκτες κατά τη διάρκεια των οκτώ σεζόν του με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θα επωφεληθεί περισσότερο η Ούνικς, πάντως, είναι η εμπειρία του ως βασικός σε τέσσερις τελικούς της EuroLeague», με σχετικό τους άρθρο.

Για τον Αγραβάνη αναφέρουν τα εξής: «Παρόλο που κάποτε έπαιξε 19 δευτερόλεπτα στο EuroCup ως 16χρονος, ο Αγραβάνης είναι νεοφερμένος. Όπως και ο Μάντζαρης, ο 24χρονος προπονητής προέρχεται από έξι χρονιές με τον Ολυμπιακό, αν και οι τελευταίες δύο ήταν λειψές λόγω τραυματισμού. Ήταν καθοριστικός παράγοντας από τον πάγκο στον ημιτελικό του 2017, βοηθώντας στην αποκαθήλωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και γενικά ήταν επιθετικός στις λίγες ευκαιρίες του είχε μέχρι τώρα ως μπακ-απ του θρύλου Γιώργου Πρίντεζη. Θα πρέπει να πάρει πολύ περισσότερες πιθανότητες με τον Προμηθέα και αν το σώμα του συνεργαστεί, ο Αγραβάνης μπορεί να είναι ένας παίκτης που θα έχει άμεση επίδραση στη νέα του ομάδα».

Να σημειωθεί ότι στο νούμερο 1 της λίστας βρίσκεται ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 καλύτερους νεοφερμένους παίκτες σύμφωνα με το Eurocup:

1. Τζόνι Ο'Μπράιαντ (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

2. Βαγγέλης Μάντζαρης (Ούνικς Καζάν)

3. Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πάτρας)

4. Γκρεγκ Γουίτινγκτον (Γαλατάσαραϊ)

5. Αριέλ Φιλόι (Βενέτσια)

6. Σεμάτζ Κρίστον (Λιμόζ)

7. Κάμερον Μπέρστοου (Ρίτας Βίλνιους)

8. Τζόναθαν Γουίλιαμς (Μακάμπι Ρισόν)

9. Γιουσού Εντόι (Ναντέρ)

10. Κεν Χόρτον (Μπρέσια)