Το δύσκολο έργο του Ολυμπιακού Β'

Οι παίκτες των Τσαλδάρη και Μπάρλου καλούνται να αποδείξουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα ότι αξίζουν μια ευκαιρία να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα πρέπει να θεωρείται, αφού θα πρέπει να πετύχουν και τον στόχο της παραμονής. 

Το δύσκολο έργο του Ολυμπιακού Β'

Ο Ολυμπιακός Β' όπως είναι η επίσημη ονομασία της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τους Πειραιώτες στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα κινείται στα πρότυπα των ισπανικών συλλόγων ποδοσφαίρου.

Θα είναι μια ομάδα που ουσιαστικά θα αποτελεί το «φυτώριο» της ομάδας της Euroleague και θα δίνει την ευκαιρία σε πιο νεαρούς αθλητές να αποκτούν εμπειρίες και να «ψήνονται» σε δύσκολα παιχνίδια προκειμένου να ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα.

Θα αποτελείται κυρίως από ελπιδοφόρους παίκτες οι οποίοι ωστόσο έχουν κληθεί να «κολυμπήσουν στα βαθιά» με το καλημέρα, αφού θα ξεκινήσουν από το -6 και θα πρέπει να καταβάλουν υπερπροσπάθεια αρχικά για να καλύψουν την βαθμολογική απόσταση από τους αντιπάλους τους και έπειτα να κρατηθούν στην κατηγορία.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ξεκάθαρος όταν μίλησε για τους στόχους της αναπτυξιακής ομάδας: Φτιάξαμε ομάδα για να παραμείνει στην Α2 και όχι για να ανέβει, είπε ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς, πράγμα που είναι και η απόλυτη αλήθεια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους που αποτελούνται από αθλητές οι οποίοι έχουν «φάει με το κουτάλι» το πρωτάθλημα της Α2, ξέρουν τις ιδιαιτερότητες του και πολλοί εξ' αυτών είναι βετεράνοι της Α1.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, αφού όσο ταλέντο και να υπάρχει στον Πειραιά, το κλαμπ υπολείπεται όχι μονάχα εμπειρίας αλλά και «σκληραγώγησης».

Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ότι στην ομάδα εισχώρησαν παίκτες που το έχουν αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πλέον, το ζητούμενο είναι να δείξουν ότι μπορούν να πετύχουν και τον στόχο της παραμονής...