Μητρούδης: «Ο Βασιλακόπουλος δεν μας άφησε να αποχωρήσουμε στον τελικό με Παναθηναϊκό...» (vid)

Ο Θεόφιλος Μητρούδης αποκαλύπτει την παρέμβαση Βασιλακόπουλου όταν θέλησε να πάρει τον Άρη και να φύγει από το γήπεδο λόγω της διαιτησίας στον περιβόητο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 1993.

Μητρούδης: «Ο Βασιλακόπουλος δεν μας άφησε να αποχωρήσουμε στον τελικό με Παναθηναϊκό...» (vid)

Ο παλιός πρόεδρος του Άρη Θεόφιλος Μητρούδης εξέδωσε βιβλίο με τίτλο «Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού»(κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS).

Σε αυτό διηγείται ανέκδοτα περιστατικά που έζησε κατά την δεκαετή ενασχόλησή του (1984-1994) με τον «αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ».

Αναφερόμενος στον τελικό Κυπέλλου του 1993 με τον Παναθηναϊκό (96-89) μίλησε για την παρέμβαση του Γιώργου Βασιλακόπουλου όταν αποφάσισε να πάρει την ομάδα και να φύγει λόγω της κακής διαιτησίας.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ο Γκάλης ανέπνεε και οι διαιτητές σφύριζαν φάουλ. Ανέτρεπαν συνεχώς το παιχνίδι. Το πήγαιναν εκεί που ήθελαν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σηκώθηκα από τη θέση μου και ετοιμάστηκα να κατέβω στο γήπεδο. Στο μυαλό μου είχα να πάρω την ομάδα και να φύγω! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που με παρακολουθούσε, με είδε να κατεβαίνω τα σκαλοπάτια και μου φώναξε δυνατά: "Θεόφιλε, πού πας; Κάτσε κάτω". Ο Γιώργος άστραψε και βρόντηξε. Έκανα πίσω. Γύρισα και είδα την κερκίδα. Ήταν γεμάτη φιλάθλους. Οι οπαδοί του Άρη δήλωναν παρόντες. Ήταν εκεί και αγωνιού­σαν για την ομάδα. Συγκινήθηκα. Οργίστηκα. Έβλεπα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Ήξερα τι συμβαίνει και δεν μπορούσα να βοηθήσω».

Δείτε το βίντεο με τον τελικό