Γκίνσμπουργκ: «Δεν κοιτάμε τη διαφορά»

Ο προπονητής της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίντσμπουργκ, τόνισε πως η ομάδα του δεν θα πρέπει να κοιτά την διαφορά των 11 πόντων, γιατί η Ελλάδα μπορεί να την εξαφανίσει σε... ένα λεπτό. 

Γκίνσμπουργκ: «Δεν κοιτάμε τη διαφορά»

Ο Ρόνεν Γκίντσμπουργκ, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας, μίλησε με σεβασμό για την δυναμική της Ελλάδας και επεσήμανε πως οι παίκτες του δεν θα πρέπει να κοιτάξουν την διαφορά του +11, με την οποία παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής για την διαφορά: «Αν μπούμε για να υπερασπιστούμε την διαφορά των 11 πόντων, ο αντίπαλος μπορεί να την εξαφανίσει σε ένα λεπτό. Πρέπει να μπούμε για να παίξουμε μπάσκετ, με στόχο να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, αλλά δείξαμε χαρακτήρα μέχρι τώρα και αξίζουμε να είμαστε εδώ».

Στη συνέχεια, δήλωσε για την ελληνική ομάδα: «Έχω δει όλα τα παιχνίδια, είμαι σίγουρος πως μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην το κάνει απέναντι σε μας. Αν με ρωτούσαν πριν το τουρνουά θα έλεγα πως είναι υποψήφια για μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό. Δεν ξέρω τι έγινε. Ρωτήστε τους. Κάποιες στιγμές παίζουν εξαιρετικά».

Σχετικά με την κατάσταση του Σιλμπ υπογράμμισε: “Δεν ξέρουμε ακόμη. Κάνει θεραπείες, είναι λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε”

Επίσης, αναφέρθηκε στο πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης είναι σπουδαίος παίκτης. Θα τον αντιμετωπίσουμε με box and one”.

Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε και στην έως τώρα πορεία της ομάδας του: “Όταν ήρθαμε δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο μακριά, γιατί δεν είχαμε τον Γιαν Βέσελι. Με τον Βέσελι θα μπορούσαμε να φτάσουμε και με μετάλλιο. Θέλαμε να κερδίσουμε την Ιαπωνία και ίσως να κάνουμε την έκπληξη με την Τουρκία, αλλά παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Σατοράνσκι: “Ο Τόμας παίζει για τη νίκη και την ομάδα, όχι για την στατιστική του. Είναι ο ηγέτης μας, εντός κι εκτός γηπέδου. Κάνει τα πάντα για αυτή την ομάδα”.