Κακαρούδης: «Πιο γεμάτος ο φετινός Ολυμπιακός»

Ο άσος του Ηρακλή μίλησε στο «ΦΩΣ» για το πως είδε τους «ερυθρόλευκους» στο Μέτσοβο

Κακαρούδης: «Πιο γεμάτος ο φετινός Ολυμπιακός»

Ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος φετινός αντίπαλος του Ολυμπιακού, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, και το «ΦΩΣ» μίλησε με τον άσο του «Γηραιού», Κώστα Κακαρούδη για το πως είδε τη νέα ομάδα που χτίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

«Δεν το κρύβω, μου άρεσε ο νέος Ολυμπιακός. Αν και ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα δυο φιλικά που δώσαμε στο Μέτσοβο. Έχει πολλά νέα πρόσωπα και στη σύνθεσή του είχε και παίκτες που θα είναι στην ομάδα της Α2. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ καλά γυμνασμένοι, αν και βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο. Τακτικά και σωματικά είναι λογικό οι παίκτες να μην είναι ακόμα 100% έτοιμοι. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο. Τα σημάδια που άφησε ήταν ενθαρρυντικά. Η φετινή ομάδα, υπολογίζοντας και τους διεθνείς, δείχνει να είναι πιο γεμάτη και με περισσότερες λύσεις από πέρυσι. Η χρονιά για τον Ολυμπιακό πιστεύω θα είναι καλύτερη φέτος».

Ο υπαρχηγός του Ηρακλή στάθηκε φυσικά και στην επιστροφή του Σπανούλη στη δράση. «Ίσως από τα πιο σημαντικά στοιχεία ήταν αυτό. Μεγάλη υπόθεση η επιστροφή του, όλοι ξέρουν τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο Βασίλης».

Για τους νέους ξένους του Ολυμπιακού, σημείωσε: «Έδειξαν όλοι σε καλό επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι ότι έδειξαν πως είναι παίκτες ομάδας. Φάνηκε από την επίθεση και τα συστήματα που υπήρχαν, με τα καλάθια να έρχονται από τρανζίσιον. Διάθεση του Ολυμπιακού ήταν να τρέξει, να βρει ανοιχτό γήπεδο και εύκολα καλάθια».

Για την απουσία των Πειραιωτών από την Α1, σχολίασε: «Πολύ κακό. Πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω του χρόνου να επιστρέψει στην Α1 όπου ανήκει».

Περνώντας στη δική του ομάδα, ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ είπε: «Ο Ηρακλής επιστρέφει στην Α1 μετά από 8 χρόνια. Πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, τον κόσμο του Ηρακλή αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Χρειαζόταν τον Ηρακλή. Είμαστε κι εμείς μια νέα ομάδα, με 2 μόνο παίκτες από πέρυσι (εμένα και τον Καλαϊτζίδη). Είμαστε σε αρχικό στάδιο, παίξαμε με τον Ολυμπιακό χωρίς καλά-καλά να έχουμε δώσει διπλό πριν. Ήμασταν χωρίς 5άρια και τον Ζάρα. Υπάρχει διάθεση, ταλέντο και θέληση, πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι στο τέλος επιτυχημένη για τον Ηρακλή».

Τέλος, για την προσπάθεια της Εθνικής στην Κίνα, ο Κακαρούδης τόνισε: «Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) ενώ όλα τα παιδιά δείχνουν φοβερή αυταπάρνηση όπως είδαμε με τον Σλούκα. Νομίζω ότι θα πάμε καλά!».