Μπλατ: «Οι νέοι θα κάνουν φέτος τη διαφορά»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε πως οι νέοι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα θα κάνουν την διαφορά φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στην εξομολόγηση που έκανε για το πρόβλημα υγείας του. 

Μπλατ: «Οι νέοι θα κάνουν φέτος τη διαφορά»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν (2019-2020) στο ΣΕΦ. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ντέιβιντ Μπλατ, αναφέρθηκε σε αυτό το νέο ξεκίνημα, σχολιάζοντας τα εξής: «Τα καλά νέα είναι πως είναι μία ευκαιρία για εμάς να επιστρέψουμε μετά το κακό τελείωμα πέρσι και να γίνουμε η επιτυχημένη ομάδα που αναφέρεται στην παράδοση του Ολυμπιακού».

Για τα αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα: «Αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί είναι ταλαντούχοι και διψασμένοι. Αυτοί θα κάνουν την διαφορά φέτος. Έχουμε και τους παλιούς παίκτες, που είναι σπουδαίοι και θα δώσουν τον τόνο στην ομάδα».

Για το γεγονός πως η ομάδα θα παίζει μόνο στην Ευρώπη: «Είναι μία πολύ καλή ερώτηση αλλά δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι νέο. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερος χρόνος για δουλειά και ξεκούραση. Θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά και θα δούμε πως θα κυλήσει όλο αυτό στην διάρκεια της χρονιάς. Έγιναν πολλά πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Μπορείς να το δεις αλλιώς όμως, να το χρησιμοποιήσεις και να μάθεις από αυτό, ώστε να βελτιωθείς.

Δεν θέλω να κοιτάω πίσω και σε όσα έγιναν. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε την εικόνα που θέλαμε, μετά έγιναν πολλά πράγματα. Δεν έχει σημασία να τα συζητήσουμε, τώρα πρέπει να πάουμε λίγες μέρες για να δούμε την ομάδα και να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα παίζουμε».

Για το πρόβλημα υγείας του και το γεγονός πως μίλησε ανοιχτά για αυτό: «Πρέπει να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, ότι πρέπει να παλέψουν και να συμβιβαστούν με αυτό που έχουν. Ακόμα στέκομαι όρθιος! Είμαι καλά! Είναι ένα μήνυμα για όλους.

Σαν άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στο προσκήνιο, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με θετικό τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα».