Σήμερα κληρώνει για τον Ολυμπιακό Α2 και κύπελλο

Την ώρα που άπαντες στο λιμάνι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην πρώτη προπόνηση της κανονικής ομάδας που θα αγωνιστεί φέτος στην Ευρωλίγκα, η Α2 κληρώνει σήμερα για το νέο της πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος.

Σήμερα κληρώνει για τον Ολυμπιακό Α2 και κύπελλο

Ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει με επίσημη ανακοίνωση ότι δήλωσε αναγκαστικά συμμετοχή στην Α2 και θα αγωνιστεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ίσως το πιο περίεργο για την ομάδα του Πειραιά, αφού οι εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα την επηρέασαν αφάνταστα. Ο Ολυμπιακός εκτός εξαιρετικού απροόπτου δεν θα έχει εκπρόσωπο στην εκδήλωση.

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι νέο, αφού η ομάδα του Πειραιά απέχει από τις κληρώσεις της ΕΟΚ τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον τώρα που οι σχέσεις της με την Ομοσπονδία είναι στα άκρα.

Η ενημέρωση που υπάρχει, είναι αυτή της ανακοίνωσης της 19ης Ιουλίου. Τότε, η ΚΑΕ είχε αναφέρει για τη συμμετοχή της ότι η δήλωση έγινε καθαρά για νομικούς λόγους:

«Εάν, τελικά, κριθεί απαραίτητο να συμμετάσχουμε στο εν λόγω Πρωτάθλημα, στους αγώνες πρόκειται να παραταχθεί μια ομάδα αναπτυξιακού τύπου, απαρτιζόμενη από νεαρούς αθλητές που προέρχονται τόσο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ολυμπιακού όσο και από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικό τίτλο - ονομασία και η οποία θα αγωνίζεται στο βοηθητικό γήπεδο του Σ.Ε.Φ.», είχαν τονίσει οι «ερυθρόλευκοι».

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ότι η ομάδα του Πειραιά θα μπει σήμερα στην κληρωτίδα με το κανονικό της όνομα, αφού έτσι έχει δηλωθεί στην ΕΟΚ και στο μέλλον αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος τίτλος.

Να σημειώσουμε ότι η κλήρωση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Divani Κάραβελ» στις 12 το μεσημέρι.