Πήρε Λενζέλ Σμιθ ο Ηρακλής

Στο Ηρακλή θα αγωνίζεται για τον επόμενο χρόνο ο Αμερικανός Λενζέλ Σμιθ, ο οποίος αποτελεί το πέμπτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα για τον «Γηραιό».

Πήρε Λενζέλ Σμιθ ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Λενζέλ Σμιθ.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Γιάννη Καστρίτη στην Κύμη τη σεζόν 2017/18, αποτελεί το πέμπτο φετινό απόκτημα του «Γηραιού» μετά τους: Βασίλη Καββαδά, Τζαμάλ Σούλερ, Σωτήρη Μανωλόπουλο, Θοδωρή Ζάρα και Όλιβιερ Χάνλαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Ηρακλή:

«Ο Lenzelle Smith Jr (όπως είναι το πλήρες όνομά του) είναι 28 ετών, γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1991, έχει ύψος 1.94μ. και αγωνίζεται κυρίως ως small forward και ως shooting guard, όπου διακρίνεται και για τις αμυντικές του ικανότητες μεταξύ άλλων.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε στο Ισραήλ, με τη φανέλα της Χαποέλ Εϊλάτ, ενώ πέρσι ήταν στην Κύμη, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη, όπου αναδείχθηκε και MVP της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Έπαιξε και στην Ουγγαρία με την Kormend, πρόπερσι, με την οποία συμμετείχε και στο Europe Cup, όπου είχε μάλιστα πολύ καλή παρουσία (12,8 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μ.ο.).

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας άρχισε την καριέρα του στο Ohio State, από όπου αποφοίτησε το 2014 έχοντας στην senior σεζόν του 11 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Μετά την αποφοίτηση του έπαιξε για μία χρονιά στους Erie BayHawks στην D-League, ενώ την σεζόν 2015-16 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Basket Barcellona και για λίγα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν της επίσης ιταλικής Recanati.

Με την Κύμη, όπου ήταν και συμπαίκτης και με τον έτερο νέο παίκτη μας, Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο Λενζέλ Σμιθ είχε 12 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2.5 ασίστς and 1.2 κλεψίματα ανά αγώνα.

Στο Ισραήλ με την Χαποέλ είχε 12.3 πόντους, 4.6 ριμπάουντς, 5.6 ασίστς και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα.

Ο αθλητής αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία της Ομάδα μας.

Welcome Lenzelle Smith Jr».