Γιωργής Μπουσβάρος: «Παίκτης με τσαγανό ο Τσάμης, ωραίο το project του Ολυμπιακού»

Για τις δυνατότητες του Τσάμη μίλησε στο «ΦΩΣ» ο Γιωργής Μπουσβάρος ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και προπονητής της ΧΑΝΘ, ομάδα στην οποία έπαιξε ο Τσάμης την περσινή χρονιά.

Γιωργής Μπουσβάρος: «Παίκτης με τσαγανό ο Τσάμης, ωραίο το project του Ολυμπιακού»

Τις μας είπε λοιπόν για τον Τσάμη από τη Χαλκιδική όπου βρίσκεται; Διαβάστε παρακάτω:

Νομίζω ότι έχει κλείσει, έτσι άκουσα. Τον είχα φέτος στη ΧΑΝΘ, τον έφερε ο Καπάζογλου. Είναι ένα ήρεμο και πράο παιδί. Ψύχραιμο πολύ. Φυσικά θέλει μεγάλη βελτίωση στο σουτ και στην ντρίπλα, αλλά νομίζω ότι για το πρότζεκτ του Ολυμπιακού το οποίο είναι περίεργο και γίνεται για πρώτη φορά. Για μια ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην Α2 νομίζω ότι είναι πολύ καλή λύση, αν όχι η καλύτερη. Όταν τον βλέπεις για πρώτη φορά σου φαίνεται λίγο… σοφτ, φλορεάλ, πώς να στο πω; Όμως καμία σχέση. Έχει μεγάλο τσαμπουκά και προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο. Είναι πολύ τσαγανός, δυνατό παιδί, παίκτης για άλλη κατηγορία.

Η Α2 δεν είναι εύκολη κατηγορία. Έχει πολλές ομάδες με παίκτες έμπειρους που έχουν πολλές παραστάσεις:

Κοιτάξτε, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στην Α2. Έχω ακούσει ότι θα βάλει εκεί ο Ολυμπιακός τον Ποκουσέφκι και άλλα παιδιά που είναι ελπιδοφόρα. Εγώ κάποιους από αυτούς τους είδα με τις μικρές ομάδες, είναι παίκτες που γεννούν προσδοκίες με τις αποδόσεις τους, όμως υπάρχει κι ένα αλλά: Η Α2 είναι κατηγορία με παίκτες «ψημένους». Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στην Α2 με -6, είναι δύσκολο να ανέβει κατηγορία. Όμως απ’ ότι βλέπω δεν τον ενδιαφέρει και πολύ να ανέβει αμέσως στην Basket League ξανά. Όμως επειδή η Ευρωλίγκα σε δύο χρόνια λέγεται ότι θα είναι κλειστεί, θέλω να σου πω ότι συμφωνώ με αυτό που πάει να κάνει ο Ολυμπιακός. Είναι σωστό το πλάνο του. Από εκεί και πέρα είμαι περίεργος να δω ποιος προπονητής θα κατεβάσει την ομάδα. Ακούγεται ότι προπονητές θα είναι οι Τσαλδάρης με τον Μπάρλο.

Σωστά τα λέτε, αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο

Ναι, όμως έτσι θα αδυνατίσουν αρκετά οι μικρές ομάδες του Ολυμπιακού στις οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν μπορεί παραδείγματος χάρη να παίζουν Σάββατο μεσημέρι στην Πάτρα αγώνα και να έχουν επιστρέψει στον Πειραιά το απόγευμα για να έχουν και τις πιο μικρές ομάδες. Όπως και να έχει περιμένω να δω με αγωνία κι εγώ το εγχείρημα του Ολυμπιακού, μου είναι αρκετά ενδιαφέρον όλο αυτό που έγινε φέτος.

Να γυρίσουμε λίγο στον Τσάμη;

Ναι. Θα σου πω αυτό: Τη σεζόν που πέρασε τον έβαζε ο προπονητής μας συνεχώς στον δεύτερο γύρο και δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Τσάμης. Έπαιζε πολύ καλά και πήγε και η ομάδα μας πολύ καλά. Νομίζω ότι το τάιμινγκ είναι πολύ καλό, πηδάει σε μεγάλη ομάδα στο κατάλληλο σημείο αυτό το παιδί. Και με την Εθνική έπαιξε αρκετά καλά, ήταν αποκάλυψη και είναι ευτύχημα η κίνηση του Ολυμπιακού για τον μικρό. Γενικά η ομάδα με τους Ποκουσέφσκι, Τσάμη, Κολοβέρος και Ζευγαράς είναι παίκτες πολλά υποσχόμενοι και θα βοηθήσουν αρκετά τον Ολυμπιακό στην Α2, εφόσον αγωνιστούν εκεί.

Λέγεται ότι ίσως πάρει και τον Χαραλαμπόπουλο. Ποια είναι η άποψή σας;

Αλήθεια; Αυτό δεν το έχω ακούσει. Δε νομίζω ότι ο Βασίλης θα παίξει πάντως στην Α2, αν και άποψή μου είναι ότι ξέρει πολύ μπάσκετ όμως έμεινε πίσω με τον τραυματισμό του. Πάντως, αν παίξει κι αυτός στην Α2, θα του κάνει πολύ καλό, ίσως να ανέβει ξανά αγωνιστικά, το έχει ανάγκη!