Μάκης Γιατράς για Μπόγρη, Αγραβάνη, Μιλουτίνοφ και Αντετοκούνμπο!

Αποκαλυπτικός στο «ΦΩΣ» ο πολύ συμπαθής προπονητής Μάκης Γιατράς που ψηφίστηκε MVP της χρονιάς από τους συναδέλφους του προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων.

Μάκης Γιατράς για Μπόγρη, Αγραβάνη, Μιλουτίνοφ και Αντετοκούνμπο!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Τον συμπαθούμε αυτόν. Τον συμπαθούμε γιατί πήγαινε ως φίλαθλος στο Παπαστράτειο, γιατί έκλαψε όταν αντιμετώπισε πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, γιατί είναι σούπερ πετυχημένος στον Προμηθέα και εκλέχτηκε MVP προπονητής της χρονιάς από τους συναδέλφους του προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων, τον συμπαθώ όμως πάνω από όλα γιατί είναι καλός άνθρωπος και γιατί δεν φοβάται κιόλας. Δύσκολο να βρεις καλούς ανθρώπους που να μην φοβούνται. Αποκαλυπτικός στο ΦΩΣ σήμερα ο Μάκης Γιατράς. Διαβάστε τον, έχει ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 30/7/2019

Γιατί πήρες τον Μπόγρη;

Διότι είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ψηλούς, πιστεύω σε αυτόν και το έχω δηλώσει από μήνες πριν σε εσένα. Επίσης είναι παίκτης που έχει όρεξη και φιλοδοξία.

Μίλησες εκτενώς μαζί του;

Εννοείται.

Τι σου είπε;

Ότι έχει φιλοδοξία και θέλει να πάει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει με τον Προμηθέα.

Ποιο είναι το υψηλότερο επίπεδο που μπορείτε να φτάσετε με τον Προμηθέα; Ρεαλιστικά ποιο είναι το ταβάνι; Μήπως ταβανιάσατε φέτος με την εκπληκτική σεζόν που κάνατε; Αυτό με την ΑΕΚ πολύ το ευχαριστήθηκα γιατί σε είχαν υποτιμήσει.

Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια η ομάδα μας να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα!

Ήθελες και τον Αγραβάνη.

Ναι.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι έχει κλείσει.

Αυτό θα το ανακοινώσει ο Προμηθέας, δεν είναι σωστό να το ανακοινώσω εγώ.

Έχω καλές πηγές.

Δεν μπορώ να πω τίποτα.

Έχεις μιλήσει μαζί του.

Ναι.

Γιατί λοιπόν θες και Αγραβάνη;

Διότι είναι 2.10 που μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5, δεν βρίσκεις εύκολα τέτοια κορμιά και σίγουρα χωράει στο ρόστερ μας. Αν και είναι νέος σε ηλικία έχει μεγάλες παραστάσεις, έχει πάρει τίτλους με τον Ολυμπιακό, έχει εμπειρία.

Σε τι κατάσταση είναι ιατρικά;

Απόλυτα υγιής. Τον πιστεύω και αυτόν.

Αυτές είναι μεταγραφές Ευρωλίγκας, τόσο ψηλά έχει ανέβει ο Προμηθέας;

Προσπαθούμε να ανέβουμε επίπεδο. Θέλαμε να έχουμε 4 Έλληνες υψηλού επιπέδου. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι ο Ολυμπιακός θα άφηνε τον Αγραβάνη! Πίστευα ότι θα παρέμενε στον Ολυμπιακό. Αρπάξαμε λοιπόν την ευκαιρία. Ο δε Μπόγρης ήταν πριν λίγα χρόνια MVP στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε να γίνει η ομάδα όπως την ονειρευόμαστε.

Τελειώσανε οι μεταγραφές με τον Αγραβάνη;

Σου είπα εγώ ότι πήραμε τον Αγραβάνη;

Όχι, εγώ το λέω ότι πήρατε τον Αγραβάνη.

Τελείωσαν οι μεταγραφές, ναι.

Πες μου λίγο για το βίντεο που έβγαλε η ομάδα σου με εσένα ως ταβιερνιάρη για να προμοτάρει τα εισιτήρια διαρκείας. Σου αρέσει να τσαλακώνεσαι ή ήταν η καλύτερη απάντηση;

Τις απαντήσεις τις δώσαμε στο γήπεδο. Το βίντεο ήταν κάτι που το σκέφτηκε το μάρκετινγκ του Προμηθέα, εγώ για το καλό της ομάδας μου δεν είχα πρόβλημα, το είδα χιουμοριστικό. Και να σου πω κάτι; Έτσι κι αλλιώς την έχω κάνει αυτή τη δουλειά πριν πολλά χρόνια!

Είσαι γνήσιος. Πότε την έκανες αυτή τη δουλειά;

Από 12 χρονών. Δούλευα σε εστιατόρια. Για την ακρίβεια, ήμουν πιο πολύ πιτσαδόρος, όχι ταβερνιάρης.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Τα όνειρα δεν μπορεί να τα σταματήσει κανείς. Νιώθω τυχερός διότι όσα όνειρα κάνω, γίνονται πιο γρήγορα από ότι περίμενα πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ταβάνι στα όνειρα.

Στο μπάσκετ έκανες μεγάλο «αγροτικό».

Ναι, είμαι 23 χρόνια προπονητής. Σε όλες τις κατηγορίες πάντα διψούσα. Για εμένα ο προπονητής και ο παίκτης δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να διψάει. Η φιλοδοξία και η δίψα όμως είναι κάτι που το έχεις ή δεν το έχεις- ανεξάρτητα από το τι έχεις καταφέρει. Ο προπονητής και ο παίκτης πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύουν πράγματα. Κάθε χρόνο νιώθω σαν να ξεκινάω από την αρχή.

Ανησυχείς για το ελληνικό μπάσκετ;

Όλος ο κόσμος ανησυχεί.

Φεύγουν χορηγοί.

Έχουν γίνει άσχημα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ, το άθλημα είναι αγαπητό στον Έλληνα φίλαθλο και πρέπει να το διασώσουμε. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα επανέλθει η κανονικότητα.

Δηλαδή ο Ολυμπιακός στην Α1.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τις αποφάσεις του, αλλά νομίζω ότι στο τέλος όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Ο στόχος του Προμηθέα ποια θέση είναι αν δεν παίζει ο Ολυμπιακός στην Α1;

Εγώ θα πω τον στόχο παίζει δεν παίζει ο Ολυμπιακός στην Α1. Να κάνουμε τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα όπως φέτος, κάτι δύσκολο, διότι το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς ψηλά, και να φτάσουμε όσο μακρύτερα γίνεται στο Eurocup. Πήγα στη Βαρκελώνη και είδα ότι είναι όλα πολύ οργανωμένα, είναι ο προθάλαμος της Ευρωλίγκας. Επίσης, στους στόχους μας είναι να αξιοποιήσουμε τις καλές Ακαδημίες που έχει ο Προμηθέας. Στην 12άδα μας θα έχουμε 10 επαγγελματικά συμβόλαια και 2 παιδιά 16-17 χρονών από το πρόγραμμα “ΝΟΥΣ”, για να βγάλουμε παίκτες για την επόμενη φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ.

Προ μηνών όταν ο Σπανούλης θεωρείτο ξεγραμμένος από κάποιους λόγω της σοβαρότητας της επέμβασης και λόγω της ηλικίας του, μού είπες στο ΦΩΣ ότι εσύ το πρώτο πράγμα που θα έκανες θα ήταν να ανανεώσεις τον Σπανούλη! Τώρα είναι μια χαρά ο Βασίλης. Τι προβλέπεις για αυτόν;

Ο Σπανούλης πιστεύω ότι θα είναι ο γνωστός Σπανούλης, δηλαδή ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Μπορεί να προσφέρει στον άσο και στη θέση δύο, πιστεύω ότι θα παίξει πιο πολύ ως πλέι μέικερ. Θεωρώ ότι θα είναι ξεκούραστος και υγιής και μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Τις επιλογές στο ρόστερ του Ολυμπιακού πώς τις βλέπεις; Τι ξέρεις για τους παίκτες που ήρθαν;

Μην την κάνεις αυτήν την ερώτηση.

Θα λένε ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος.

Δεν θα ήθελα να απαντήσω.

Ο Αντετοκούμπο πώς θα κουμπώσει με την Εθνική;

Αν δεν μπορεί να κουμπώσει ο MVP στο ΝΒΑ...

Σε ποια θέση τον φαντάζεσαι;

Στη θέση 5, στη θέση 4, στη θέση 3, στη θέση 2, στη θέση 1. Με τη σειρά που σου τα είπα.

Γιατί με αυτήν τη σειρά;

Θα έκανε τη διαφορά στους ψηλούς! (γελάει). Άλλωστε έχουμε στους κοντούς Καλάθη και Σλούκα. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή ομάδα, εμπιστεύομαι και το προπονητικό σταφ και το υλικό της Εθνικής. Είναι μεγάλη τύχη και μεγάλη χαρά να έχουμε στην εθνική τον MVP του ΝΒΑ.

Πες μου την καλύτερη 5άδα που μπορεί να παρατάξει αυτή η Εθνική τώρα.

Δεν πιστεύω σε 5άδες. Πιστεύω σε ομάδες. Πιστεύω σε 12άδες. Μπορεί ένας παίκτης να μπαίνει να παίζει 5 λεπτά και να είναι πιο σημαντική η συμβολή του από άλλον που θεωρείται βασικός.

Μιλουτίνοφ πόσο σημαντικό που έμεινε; Αν έφευγε, εγώ είχα αποφασίσει να μην ξαναασχοληθώ με μπάσκετ φέτος.

Εξαιρετικός παίκτης. Για εμένα είναι μέσα στους 3 καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Επιτυχία του Ολυμπιακού που τον κράτησε.