Αυγενάκης σε ΕΣΑΚΕ: «Το θέμα με τον Ολυμπιακό εμποδίζει το άθλημα να αναπτυχθεί»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, και τοποθετήθηκε στο θέμα του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι το άθλημα δεν πάει μπροστά, και πως το όλο θέμα που δημιούργηθηκε με τους «ερυθρόλευκους»  είναι θλιβερό.

Αυγενάκης σε ΕΣΑΚΕ: «Το θέμα με τον Ολυμπιακό εμποδίζει το άθλημα να αναπτυχθεί»

Στο περιθώριο της κλήρωσης(23/07) για το πρωτάθλημα της Basket League τη σεζόν 2019-20, ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του».

Επισήμανε δε,πως:«Δεν είστε άμοιροι ευθυνών» και πως επιβάλλεται συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου το μπάσκετ να κρατηθεί οπωσδήποτε στο επίπεδο που του αρμόζει, γιατί αποτελεί σημαντικότερη δραστηριότητα στους Έλληνες, με μεγάλο αντίκτυπο τόσο κοινωνικό όσο και επικοινωνιακό.

Αναλυτικά ο κύριος Αυγενάκης είπε για τους«ερυθρόλευκους»:

«Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα».