Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο «αθάνατος» Νίκος Μήλας

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Μήλας, προπονητής της ΑΕΚ που κατέκτησε το 1968 το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο «αθάνατος» Νίκος Μήλας

Ο Νίκος Μήλας είχε γεννηθεί το 1928. Ως παίκτης αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1950, 1951, 1954). Υπήρξε διεθνής (8 συμμετοχές).

Με την εθνική συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1949 (χάλκινο μετάλλιο), στο Ευρωμπάσκετ 1951 και στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1952.

Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Με την ΑΕΚ κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας το 1968 και το 1970. Και φυσικά το 1968 το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης

H ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τον θάνατο του Νίκου Μήλα

Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί.

Ο προπονητής του ολόχρυσου και πιο ένδοξου τίτλου της Ελλάδας, του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, ο τεράστιος Νίκος Μήλας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε και 2 πρωταθλήματα (1968, 1970).

Ο Ευρωκυπελλούχος τεχνικός «έφυγε» πλήρης ημερών, με βαριά και πλούσια παρακαταθήκη στην αθλητική κονίστρα να τον συνοδεύουν.

Το θλιβερό μαντάτο συντάραξε τα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ένας-ένας οι θρυλικοί παίκτες του, πληροφορούμαστε, ότι κατευθύνονται τώρα προς την οικία του εκλιπόντος, στη Νέα Σμύρνη.

Ορφάνεψε η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τέτοια η περπατησιά του ανδρός, που τον καθιστά (εσαεί) Αθάνατο...

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, η Διοίκηση, το αγωνιστικό Τμήμα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ ΒC εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Άννα και την οικογένειά του.

Από τη μεριά της ανακοίνωση, εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ:

«H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Νίκου Μήλα, προπονητή της μπασκετικής βασίλισσας της Ευρώπης του 1968!

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των σημαντικότερων μορφών στην 95χρονη ιστορία της ομάδας μας σε όλα τα αθλήματα και το όραμά του θα μας καθοδηγεί για πάντα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του, Άννα, και την οικογένειά του».

Η ανάρτησή της ΠΑΕ στο Facebook: