Οι Αγγελόπουλοι και ο κόσμος γούσταραν να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Basket League

Κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται τις ενέργειες των προέδρων του Ολυμπιακού. 

Οι Αγγελόπουλοι και ο κόσμος γούσταραν να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Basket League

Η φετινή σεζόν ήταν άκρως διδακτική όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ που εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αξιοπιστία του.

Όλο αυτόν τον καιρό οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν σε θέση άμυνας, όμως φέτος οι πρόεδροί του αποφάσισαν ότι η παθητική στάση μόνο κακό έκανε στο σύλλογο που αγαπούν και υπηρετούν και φρόντισαν να περάσουν στην επίθεση.

Και το έκαναν με τρόπο εμφατικό. Με τη στήριξη των οπαδών της ομάδας οι οποίοι έχουν απηυδήσει με τα όσα βλέπουν στα παρκέ κατά καιρούς στη χώρα μας. Στον αγώνα κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ η διαιτησία φρόντισε για μια ακόμα φορά να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να παρουσιάσει τον -διαλυμένο τότε- Παναθηναϊκό ως τους Warriors.

Ο Γιάνις Τίμα, ο οποίος για όσους έχουν μνήμη είχε διαλύσει λίγες εβδομάδες πριν την «πράσινη» άμυνα στο ΣΕΦ στο παιχνίδι των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα ήταν ερωτηματικό όλη την εβδομάδα. Τελικά ο Μπλατ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και στο 20ο δευτερόλεπτο του ματς ο Λιθουανός είχε ήδη δύο φάουλ.

Πήρε τη σκυτάλη από τον Μιλουτίνοφ δηλαδή μόνο και μόνο για να μπορούν επιφανείς φίλαθλοι να στέλνουν φιλάκια στους Ολυμπιακούς και να κραυγάζουν για το πόσο ομαδάρα είναι οι «πράσινοι» όταν έχουν απέναντι τους τον Ολυμπιακό (και φυσικά δίπλα τους τη διαιτησία).

Αυτό το παραμυθάκι έπρεπε κάπως να σταματήσει. Συνέβαινε πολλά χρόνια κι ευτυχώς που στον Πειραιά αποφάσισαν να σκληρύνουν αρκετά τη στάση τους, διότι η απόφασή τους αυτή δημιούργησε πανικό και «ξεγύμνωσε» ακόμα περισσότερο τους «απέναντι».

Αυτά που ακολούθησαν δεν έχουν προηγούμενο. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιστός στις εξαγγελίες των προέδρων του και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές, ενώ όταν οι κ.κ. Μάνος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκαν στα γραφεία της ΚΕΔ και επέβαλαν τον Αναστόπουλο στον αγώνα Ολυμπιακού - Προμηθέα, φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος ρέφερι πατούσε το πόδι του στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έβγαιναν στο παρκέ.

Τελικά ο ίδιος ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να είναι σε αγώνα της VTB League δήλωσε κώλυμα και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μιμηθεί τον Ολυμπιακό και να μην αγωνιστεί κόντρα στην Κύμη.

Αυτό βέβαια έφερε τον υποβιβασμό του Λαυρίου, ωστόσο στον ΕΣΑΚΕ δεν «άνοιξε μύτη» που λένε. Ευτυχώς πάντως που έγιναν έτσι τα πράγματα για να καταλάβουν όλοι επιτέλους πως λειτουργούν τα πράγματα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Το «ξεγύμνωμα» σε όλο του το μεγαλείο...

Για να επανέλθουμε όμως στο βασικό μας αντικείμενο, κανένας Παναθηναϊκός δεν έριξε τον Ολυμπιακό στην Α2. Είναι απορίας άξιο γιατί οι «πράσινοι» συνεχίζουν να πουλάνε αυτό το παραμυθάκι.

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από ένα στημένο πρωτάθλημα που σε κάθε αγώνα φανερώνει όλο και περισσότερο τη σαπίλα που επικρατεί στην «πορτοκαλί θεά». Οι οπαδοί της ομάδας στήριξαν και στηρίζουν την απόφαση αυτή και μάχονται στο πλευρό της διοίκησης για να έρθουν καλύτερες μέρες σε αυτό το σπορ.

Οι υπόλοιπες ομάδες ας ψαχτούν. Ας αναρωτηθούν πόσο ηθικό είναι μια ομάδα να υποβιβάζει με το έτσι θέλω μια άλλη, πόσο ηθικά νόμιμο είναι η ομάδα που έπεσε εξαιτίας ενός καπρίτσιου να έχει τη στήριξη των άλλων για να παραμείνει και όλο αυτό το πανηγυράκι να ονομάζεται «συμφωνία κυρίων» και τελικά να παραμένει αγοράζοντας άλλο ΑΦΜ και επίσημα χείλη να μας λένε ότι αυτό έγινε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία θέση σε όλη αυτή την ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμήσει με την παρουσία τους στην Ευρώπη την χώρα μας και ειδικά τη δεκαετία που διανύουμε είναι η μόνη ομάδα που φροντίζει να κρατά ψηλά τη σημαία μας στην Ευρωλίγκα.

Πραγματικός πρωταθλητής δεν γίνεται όποιος παίζει σε τραπέζι με σημαδεμένη τράπουλα. Γίνεται αυτός που μπορεί να παίρνει τίτλους κόντρα σε όλους και σε όλα. Και να θυμάστε καλά, αυτό το έχει κάνει πολλάκις ο Ολυμπιακός. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα...