Νικολαΐδης για Εθνική Νέων: «Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια η Εθνική Ομάδα»

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ έκανε ο Γιάννης Νικολαΐδης για την προσπάθειά της Εθνικής Νέων στο Eurobasket U20. 

Νικολαΐδης για Εθνική Νέων: «Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια η Εθνική Ομάδα»

Ο Γιάννης Νικολαΐδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προσπάθειά της Εθνικής Νέων στο Eurobasket U20, ενώ τόνισε πως το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να αγωνίζεσαι στην Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΟΚ:

Έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην Εθνική Νέων Ανδρών και τον έχει αποδεχθεί πλήρως. Ίσως γι’ αυτό και είναι τόσο αποτελεσματικός στο παρκέ και τόσο χρήσιμος τα λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ.

Ο Γιάννης Νικολαϊδης είναι ο παίκτης που θα «κλειδώσει» μόλις πάρει την εντολή από τον προπονητή και θα μπει στο παιχνίδι με αυτό στο μυαλό. Ο αμυντικός του ρόλος ήταν δεδομένος από την αρχή και τον τίμησε... δεόντως. Και συνέχισε και σήμερα σε ένα παιχνίδι που έκρινε αν η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-10 ή 11-12. Ο ίδιος όμως δεν τον αντιμετώπιζε ακριβώς έτσι.

«Αρχικά, το σημερινό παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε σαν να ήταν τελικός! Όπως και κάθε παιχνίδι στην διοργάνωση. Δεν είδαμε κάποιον αγώνα διαφορετικά και ο σημερινός δεν αποτελούσε εξαίρεση». Για τον ίδιο άλλωστε το κίνητρο είναι ένα και δεδομένο για όσα κάνει στο παρκέ και δεν το αναζητά κάθε φορά που θα πατήσει σ’ αυτό: «Όταν αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα δεν χρειάζεται να ψάξεις για κίνητρο. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που υπάρχει».

Ο Νικολαϊδης ασπάζεται τη γνώμη των συμπαικτών του πως «η ομάδα είχε τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλότερα» και επιστρέφει στον αγώνα με τη Γερμανία: «Δυστυχώς για όλους βρεθήκαμε σε κακή μέρα τη λάθος στιγμή κι αυτό μας στέρησε την δυνατότητα να κυνηγήσουμε κάτι υψηλότερο από την ένατη θέση».

Στέκεται ιδιαίτερα στην υπόθεση «ρόλοι» και εξηγεί: «Για να πάει καλά μια ομάδα χρειάζεται ο καθένας να βρει τον ρόλο του και να προσπαθήσει να τον κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Η άμυνα και κυρίως η προσωπική άμυνα είναι θέμα εγωισμού για εμένα! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος να καταφέρει να μου βάλει καλάθι!»

Τόσο απλά τα πράγματα για τον Νικολαϊδη, ο οποίος στα 20 του κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα και βίωσε την εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Για εμένα η εθνική είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν είχα ξανακληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Τους τελευταίους δυο μήνες καταφέραμε να γίνουμε και οικογένεια και νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι πλέον! Και ο κόουτς (Γιώργος Λιμνιάτης) έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής για εμάς. Η παρουσία του και μόνο μας ωθούσε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι, όπως και όλου του τεχνικού επιτελείου που ήταν δίπλα μας».