Σλούκας: «Δεν είμαι φιλοχρήματος. Έμεινα στη Φενέρ επειδή...»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, δήλωσε χαρούμενος που παίζει στο εξωτερικό και αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής

Σλούκας: «Δεν είμαι φιλοχρήματος. Έμεινα στη Φενέρ επειδή...»

Δηλώσεις στην εκπομπή «Double» του ARENA FM 89.4 παραχώρησε ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ χαρακτήρισε μίζερη την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ παράλληλα μίλησε για τον Άρη, την απόφασή του να ανανεώσει την συνεργασία του με την Φενέρμπαχτσέ, όπως επίσης και για τις προσδοκίες της Εθνικής ομάδας στο επικείμενο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική μας ομάδα και το Μουντομπάσκετ της Κίνας: «Τα τελευταία χρόνια οι προσδοκίες της ομάδας μας είναι υψηλές. Δεν έχει έρθει όμως η επιτυχία, για να είμαστε ειλικρινείς. Με την προσθήκη του καλύτερου παίκτη στον κόσμο πάντως, οι προσδοκίες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Πιστεύω ότι αν δέσουμε στις προπονήσεις μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι φαβορί για το χρυσό, από εκεί και πέρα η Σερβία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν πράγματα. Αξίζαμε την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο πάντως, περάσαμε από δύσκολα σημεία και πάμε να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε κάτι καλό».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Δυστυχώς η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι μίζερη. Με στεναχωρεί όλο αυτό, με λυπεί, με προβληματίζει. Στο τέλος της ημέρας όμως, επειδή η ζωή μου είναι μακριά από την Ελλάδα, χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Χαίρομαι που δεν παίζω στην Ελλάδα. Πρέπει οι ιθύνοντες να το δούνε αυτό, γιατί όλοι στο εξωτερικό έχουν πολύ άσχημη άποψη για την χώρα μας και το μπάσκετ».

Για την ανανέωσή του με την Φενέρμπαχτσέ: «Ποτέ μου δεν ήμουν φιλοχρήματος. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα μου είναι στις καλύτερες της Ευρώπης. Έχει τον καλύτερο προπονητή και ένα από τα καλύτερα ρόστερ. Έχω υποφέρει πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να φτάσω εδώ και τώρα το απολαμβάνω. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Είχα επιφυλάξεις στην αρχή, αλλά με αγκάλιασαν, με σεβάστηκαν, αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους και πραγματικά μου αρέσει. Συνεργαζόμαστε με αρμονία πια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στη ζωή στην Πόλη, αλλά πλέον απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης. Στο τέλος της ημέρας είμαι χαρούμενος. Νομίζω έκανα την καλύτερη επιλογή να ανανεώσω».

Για τον Άρη: «Μου αρέσει να παρακολουθώ μπάσκετ, με λυπεί ότι ο Άρης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα αλλά δεν βλέπει αντίκρισμα και είναι κρίμα. Πιστεύω θα επιστρέψει εκεί που αξίζει στο μέλλον».