ΕΣΑΚΕ με... βερμούδες: «Θα δούμε για Ολυμπιακό»

Το Λαύριο θα παραμείνει στη πρώτη κατηγορία, καθώς θα εξαγοράσει το ΑΦΜ της Κύμης. Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Ολυμπιακού.

ΕΣΑΚΕ με... βερμούδες: «Θα δούμε για Ολυμπιακό»

Όπως έγινε γνωστό, ο ΕΣΑΚΕ τελικά επικύρωσε τον υποβιβασμό του Λαυρίου, ύστερα και από σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΕΟΚ. Τελικά, όμως, το θέμα του θα λυθεί με την εξαγορά του ΑΦΜ της Κύμης.

Για το θέμα του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ τόνισαν ότι το θεωρούν οριστικό, αλλά ακολούθως τόνισαν: «Αν προκύψει κάτι άλλο με τον Ολυμπιακό θα συνεδριάσουμε και πάλι, προς το παρόν δείχνει να είναι τελεσίδικο και από το ΑΣΕΑΔ» ήταν η θέση του ΕΣΑΚΕ.

Όσον αφορά το θέμα του Λαυρίου, η ΕΟΚ είχε μπερδέψει λίγο την κατάσταση με τις λίστες που είχαν κυκλοφορήσει, καθώς η μία αναιρούσε την άλλη. Όμως, βρέθηκε λύση, επήλθε οριστική συμφωνία με την Κύμη, με την αγορά του ΑΦΜ της.

Aποφασίστηκε, προκειμένου να καλυφθεί η μια κενή θέση στη Basket League, να σταλεί πρόσκληση στην Καστοριά. Αν αρνηθεί, θα προσκληθεί η Καρδίτσα. Κι αν αυτή αρνηθεί, θα δοθεί... wild card.

Μάλιστα, ήδη δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία εκείνων που θα ζητήσουν την wild card. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Χρήστο Μήλα (Προμηθέας), τον Σταύρο Ελληνίαδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ.

Επίσης αποφασίστηκε πως η κλήρωση για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, θα γίνει στο "Hilton" στις 23 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα στο συμβούλιο ήταν ιδιαίτερα... καλοκαιρινή, με τους περισσότερους προέδρους να φορούν βερμούδες...