Oλυμπιακός: Προτερήματα και αδυναμίες του Γουέιν Μπόλντγουϊν

Ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν είναι ο νέος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού. Αμυντικός «εξολοθρευτής», αλλά με αδυναμία στο σουτ. Αυτό είναι το αγωνιστικό του προφίλ. 

Oλυμπιακός: Προτερήματα και αδυναμίες του Γουέιν Μπόλντγουϊν

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου πλέι-μέικερ, Γουέιντ Μπόλντγουιν. Ένας παίκτης που έγινε Ντραφτ το 2016, έχοντας επιλεγεί στο νούμερο "17" από το Μέμφις. Δεν κατάφερε όμως να στεριώσει στους Γκρίζλις. Βρήκε στη συνέχεια συμβόλαιο στους Μπλέιζερς, αλλά και εκεί δεν κατάφερε να διακριθεί. Στην Ευρώπη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του και στο μεγάλο λιμάνι θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Ας αναλύσουμε όμως τι στυλ παίκτη επέλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ώστε να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή των "ερυθρολεύκων".

Έχουμε να κάνουμε με ένα παίκτη που έχει ύψος 1.93 και άνοιγμα χεριών που φτάνει στα 2.10 εκατοστά. Έχει μακριά χέρια, διαθέτει αθλητικότητα και εξαιρετική σωματοδομή. Η κύρια θέση του είναι εκείνη του πλέι-μέικερ και είναι εξαιρετικός αμυντικός, έχοντας συνηθίσει να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα των καλύτερων αντιπάλων παικτών. Χαρακτηρίζεται ως σουτέρ ρυθμού και ψυχολογίας, αλλά δεν είναι σταθερός σε αυτό το κομμάτι, γεγονός που του στέρησε μία θέση στο ΝΒΑ. Προσφέρει εμπιστοσύνη από την γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά έχει αδυναμία στο περιφερειακό σουτ.

Στο κολέγιο σούταρε από μακριά με ποσοστό 42%, αλλά στο ΝΒΑ η στατιστική του έπεσε κατακόρυφα. Δεν συνηθίζει να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και νιώθει πιο άνετα να «εκτελεί» όταν θα βρεθεί ελεύθερος. Είναι εξαιρετικός στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ, αλλά ελαφρώς επιρρεπής στο λάθος. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου χαρακτηρίστηκε αργός, ενώ η ντρίμπλα του είναι ικανοποιητική. Καλός οργανωτής, ενώ αρέσκεται να διεισδύει μέσα στη ρακέτα ώστε να τελειώνει τις φάσεις με διεισδύσεις. Δεν πρόκειται για παίκτη που έχει στοιχεία που εντυπωσιάζουν, αλλά τα χαρακτηριστικά του καλύπτουν τα «θέλω» του Ντέιβιντ Μπλατ.

Υπάρχει μία φημολογία γύρω από τον χαρακτήρα του πως πρόκειται για μία έντονη προσωπικότητα, ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα αποδυτήρια των ομάδων του. Νευρικός, αυθόρμητος, εξωστρεφής και διαχυτικός. Παίκτης με αυτοπεποίθηση, με αγωνιστικό θράσος και τσαμπουκά, ο οποίος θα κληθεί να μπει σε καλούπια στο σύστημα του Ντέιβιντ Μπλατ.