Ολυμπιακός: Ο Μπλατ ανένδοτος για Αγραβάνη

Υπήρχε η διάθεση να δοθεί μία έξτρα ευκαιρία στον Δημήτρη Αγραβάνη, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ επιμένει πως δεν υπολογίζει τον Έλληνα φόργουορντ. Κρίσιμη η 25η Ιουλίου. 

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ ανένδοτος για Αγραβάνη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης χαρακτηριζόταν... τελειωμένος στο μεγάλο λιμάνι. Βλέπετε, κατά την διάρκεια της σεζόν που πέρασε, ήρθε σε ρήξη με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τόσο γιατί ο παίκτης είχε έντονα παράπονα για το γεγονός πως δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, όσο και επειδή παρουσίαζε και μία προβληματική συμπεριφορά στις προπονήσεις. Η συμπεριφορά του, αλλά και η γενικότερη νοοτροπία του 25χρονου φόργουορντ, είχε ενοχλήσει τον Αμερικανό κόουτς, ο οποίος δεν έδειχνε να τον θέλει στην ομάδα του.

Το συμβόλαιο του Δημήτρη Αγραβάνη έχει διάρκεια έως και το 2020. Yπάρχει, όμως, φέτος, η δυνατότητα αυτό να "σπάσει" έως την 25η Ιουλίου. Πως; Με το να τον αποδεσμεύσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, προσφέροντάς του σχετική αποζημίωση.

Αν και το κλίμα ήταν «βαρύ» για τον Έλληνα φόργουορντ, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση έδειχνε να έχει αλλάξει προς το καλύτερο για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Είχε και μία στάση η διοίκηση πως δεν γίνεται να αποδυναμωθεί τελείως ο ελληνικό κορμός, οπότε θα άξιζε να δοθεί μία ευκαιρία στον παίκτη.

Όμως, ο Ντέιβιντ Μπλατ επιμένει πως εμπιστεύεται τις δυνατότητες του παίκτη, δεν του αρέσει η νοοτροπία του Δημήτρη Αγραβάνη, και όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ενημέρωσε την διοίκηση πως ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ δεν βρίσκεται στα βασικά του πλάνα ενόψει της νέας σεζόν.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο Δημήτρης Αγραβάνης θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό (υπάρχει ένα σενάριο να μείνει, με μειωμένες αποδοχές, αν και το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες) και ήδη υπάρχουν ομάδες που κοιτάζουν την περίπτωση του. Το ενδιαφέρον της Κρεμόνα μάλιστα είναι "ζεστό" και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, αναμένοντας τις εξελίξεις με τους "ερυθρόλευκους".

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, πάντως, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε σχολιάσει τα εξής για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Εγώ έχω συμβόλαιο για του χρόνου Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένειά μου. Ελπίζω να μείνω αλλά θα το μάθουμε. Είμαι και απολύτως υγιής επιτέλους και πραγματικά θέλω να μείνω και να προσφέρω στην ομάδα της καρδιάς μου». Υπενθυμίζεται πως ο παίκτης ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2013, όταν και ήταν μόλις 19 ετών.