Ξεκαθαρίζει για Μάντζαρη στον Ολυμπιακό

Η ενημέρωση της διοίκησης προς τον Βαγγέλη Μάντζαρη, το σενάριο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι. Εξελίξεις μέχρι την Παρασκευή. 

Ξεκαθαρίζει για Μάντζαρη στον Ολυμπιακό

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ενημερώθηκε από την διοίκηση του Ολυμπιακού πως δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ ενόψει της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, τον ενημέρωσαν πως αν υπάρχει ομάδα που ενδιαφέρεται για εκείνον, μπορεί να αποχωρήσει. Είναι γεγονός πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ούνικς Καζάν, αλλά προτεραιότητα του παίκτη ήταν και είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στο οποίο βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2011, κάτι που το έχει γνωστοποιήσει και στους Αγγελόπουλους.

Όλα, πάντως, δείχνουν πως (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε... διαζύγιο, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο. Ο παίκτης είναι στον... αέρα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπάρχει ένα σενάριο να καταφέρει να παραμείνει στους Πειραιώτες, δεχόμενος αρκετή μείωση στο κασέ του, συν μία επέκταση συνεργασίας, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να γίνει πράξη. Μέχρι την Παρασκευή, πάντως, θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό.

Είναι γεγονός πως ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν δείχνει να εμπιστεύεται τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Το έδειξε άλλωστε και έμπρακτα, καθώς στη σεζόν που πέρασε μείωσε στο μισό τον χρόνο συμμετοχής του, ενώ υπήρχαν και αρκετά ματς στα οποία ούτε καν έπαιζε. Οι δύο πλευρές, πάντως, είχαν μιλήσει πριν μερικές εβδομάδες, με τον Αμερικανό τεχνικό να δείχνει θετικός στο να τον κρατήσει στο ρόστερ του, προσφέροντας του συγκεκριμένο ρόλο. Αρκετά πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει τις τελευταίες μέρες (υπόθεση Γουίλιαμς-Γκος, Μιλουτίνοφ) και ένα από αυτά είναι και το θέμα του 29χρονου πλέι-μέικερ.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει κλειστό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το 2020. Οι απολαβές του, όταν ανανέωσε το καλοκαίρι του 2017, έκαναν λόγο για 800.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο και 900.000 ευρώ για την τρίτη σεζόν. Ο παίκτης, όμως, από μόνος του, δείχνοντας κατανόηση στην δύσκολη κατάσταση που είχε μπει η ομάδα, δέχτηκε μείωση από 100.000 ευρώ, για κάθε χρόνο του συμβολαίου του.

Στην περίπτωση που επέλθει "διαζύγιο" με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τότε η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα χρειαστεί να του δώσει αποζημίωση, όπως και να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι του.