Προκήρυξη-ασανσέρ: Μπάχαλο με ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ- Στον αέρα το Λαύριο, στην Α2 ο Ολυμπιακός, εφόσον...

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε στον ΕΣΑΚΕ με επιστολή της πως δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας και την παραμονή του Λαυρίου. Ανένδοτη η Ομοσπονδία. Η παράταση για... Ολυμπιακό. 

 

Προκήρυξη-ασανσέρ: Μπάχαλο με ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ- Στον αέρα το Λαύριο, στην Α2 ο Ολυμπιακός, εφόσον...

To μπάχαλο στην Ομοσπονδία συνεχίζεται, με τις ανακοινώσεις να ανεβοκατεβαίνουν σαν... ασανσέρ. Την 9η Ιουλίου το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ επικύρωσε την βαθμολογία της Basket League, με το Λαύριο να έχει κερδίσει την παραμονή του, ύστερα από σχετική ψηφοφορία (10-2 υπέρ της ομάδας από την Ανατολική Αττική). Η ΕΟΚ, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας της Λίγκας του πρωταθλήματος.

Αυτό έχει λογική σύμφωνα με την ΕΟΚ, καθώς στην προκήρυξη της Basket League, και συγκεκριμένα στο άρθρο 5, γίνεται αναφορά πως υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (όπως ο Ολυμπιακός) όσο κι οι σύλλογοι που πήραν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην regular season, όπως το Λαύριο και ο Κολοσσός.

Η ΕΟΚ, μάλιστα, δείχνει ανένδοτη στη παραμονή του Λαυρίου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα... μαχαίρα με την Basket League, αλλά η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι αυτή που υπερισχύει.

Όσον αφορά το θέμα του Ολυμπιακού, αυτή την στιγμή βρίσκεται θεωρητικά στην Α2, με τους Πειραιώτες, πάντως, ακόμη να μην έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, αφού δεν έχουν καν δηλώσει την παρουσία τους στη χαμηλότερη κατηγορία. Η ΕΟΚ, πάντως, έδωσε παράταση λίγες μέρες ακόμη (έως την Παρασκευή), όχι μόνο για να «εξυπηρετήσει» τους "ερυθρόλευκους", αλλά και άλλες ομάδες, σε χαμηλότερες κατηγορίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα.