O Ολυμπιακός, ο Μάντζαρης και η Ούνικς

H επιθυμία του Βαγγέλη Μάντζαρη, η αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του, η αντιμετώπιση του παίκτη από τον Ντέιβιντ Μπλατ και η πρόταση από την Ούνικς Καζάν.

O Ολυμπιακός, ο Μάντζαρης και η Ούνικς

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης βρίσκεται σε αναμονή για να μάθε τις σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, για το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι. Ο 29χρονος πλέι-μέικερ, έχει κλειστό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως και το 2020. H επιθυμία του είναι ξεκάθαρη: Θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στο οποίο έχει ήδη συμπληρώσει οκτώ χρόνια παρουσίας, έχοντας έρθει το καλοκαίρι του 2011 από το Περιστέρι. Έχει «δεθεί» με τους «ερυθρόλευκους», όντας βασικό και ενεργό μέλος των επιτυχιών της ομάδας, συμμετέχοντας τόσο στους τίτλους, όσο και στις συνεχόμενες συμμετοχές στα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίκας. Όμως, υπάρχει και ο προπονητής…

Είναι γεγονός πως ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστός» στη παραμονή του παίκτη στο μεγάλο λιμάνι. Άλλωστε, το έδειξε και στη σεζόν που πέρασε έμπρακτα, έχοντας μειώσει σχεδόν στο μισό τον χρόνο συμμετοχής του, ενώ υπήρξαν αρκετά ματς που είτε δεν τον χρησιμοποιούσε, είτε του πρόσφερε περίπου πεντάλεπτα να παίζει. Από ένα σημείο και μετά, ο παίκτης έχασε τον ρόλο του και ενεργοποιήθηκε περισσότερο, όταν ήρθαν οι τραυματισμοί των Σπανούλη-Στρέλνιεκς.

Ύστερα από συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ διοίκησης και προπονητή, έχει βρεθεί μία… χρυσή τομή. Ποια είναι αυτή; Να του προταθεί μία αναπροσαρμογή συμβολαίου, με… ψαλίδι στις απολαβές του παίκτη (ενδεχομένως και με μία επέκταση με χαμηλότερο κασέ), ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ. Μέχρι στιγμής, όμως, η διοίκηση δεν έχει επικοινωνήσει με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, για να τον ενημερώσει για τις ξεκάθαρες προθέσεις της ενόψει της νέας σεζόν.

Για τον 29χρονο πλέι-μέικερ, όμως, υπάρχουν ήδη ομάδες που τον έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο. Η Βαλένθια και η Μπάγερν Μονάχου κοίταξαν την περίπτωση του, ενώ προέκυψε το «ζεστό» ενδιαφέρον της Ούνικς Καζάν, στην οποία είναι προπονητής ο Δημήτρης Πρίφτης. Η ρωσική ομάδα είναι διατεθειμένη να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του παίκτη, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και η διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Ενδεχομένως ο Ντέιβιντ Μπλατ να μην έχει πρόβλημα να αποχωρήσει ο 29χρονος πλέι-μέικερ, αλλά και οι Αγγελόπουλοι σκέφτονται πως δεν γίνεται να… διαλυθεί και εντελώς ο ελληνικός κορμός της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αυτή είναι η επιθυμία του, αλλά θέλει να ξέρει μέσα στις επόμενες μέρες, για τις ξεκάθαρες προθέσεις των Πειραιωτών προς εκείνον, καθώς μέχρι στιγμής επικρατεί σιγή ιχθύος… Να τονίσουμε πως ο παίκτης έχει ήδη δεχθεί μείωση στις απολαβές του από πέρσι, κάτι που το αποδέχθηκε δίχως αντίρρηση, δείχνοντας κατανόηση και σεβασμό στις δυσκολίες της ομάδας που προέκυψαν.