Πιτίνο: «Γι' αυτό έφυγα από τον Παναθηναϊκό»

Ο Αμερικανός κόουτς εξήγησε τον σοβαρό λόγο που τον ανάγκασε να μείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιτίνο: «Γι' αυτό έφυγα από τον Παναθηναϊκό»

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο λόγος που ο Ρικ Πιτίνο αρνήθηκε την πρόταση που του κατέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προκειμένου να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 67χρονος τεχνικός, σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα τον υποχρέωσε να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μου προσφέρθηκε η δουλειά του προέδρου και του προπονητή στον Παναθηναϊκό. Αν δεν είχα προσωπικούς λόγους στο σπίτι μου με τον εγγονό μου, πιθανότατα θα είχα γυρίσει. Θα κάτσω εκτός αυτή τη σεζόν και θα δω τι θα γίνει. Ελπίζω το NCAA να μου μιλήσει και να καταλάβει τι έγινε».

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην προπονητική στις ΗΠΑ και πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο μετά το «σκάνδαλο» με το Λούιβιλ, είπε μεταξύ άλλων:

«Θα σας πω τι έγινε. Αν ένα κολέγιο πει: "Θέλουμε να προσλάμβουμε τον Ρικ Πιτίνο" το NCAA θα απαντήσει πως η περίπτωσή μου είναι υπό εξέταση. "Μπορεί να είναι 100% αθώος, δεν το ξέρουμε, δεν έχουμε μιλήσει με τον Ρικ". Το NCAA πρέπει να το κάνει αυτό. Ίσως υπάρχει μια ευκαιρία την επόμενη χρονιά».