Τα «θηρία» στη λίστα του Μπλατ: Λεσόρ και Εντούρ για Ολυμπιακό

Ο Γάλλος σέντερ Ματίας Λεσόρ και ο Σενεγαλέζος Μορίς Εντούρ, είναι δύο ψηλοί που ξεχωρίζουν για τον ρόλο του αθλητικού «πενταριού» για το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Τα «θηρία» στη λίστα του Μπλατ: Λεσόρ και Εντούρ για Ολυμπιακό

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού προχωράει, με τους Πειραιώτες να έχουν ήδη ανακοινώσει τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο λόγος για τους Αντώνη Κόνιαρη (πλέι-μέικερ), Κέβιν Πάντερ (σούτινγκ-γκαρντ), Μπράντον Πολ (γκαρντ/φόργουορντ) και Όγκοστιν Ρούμπιτ (πάουερ-φόργουορντ). Μπορεί οι Πειραιώτες να αντιμετώπισαν θέματα με οφειλές, αλλά στη πράξη η διοίκηση δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» σιγά-σιγά επιστρέφουν στην ομαλότητα, ενισχύοντας το ρόστερ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πλέον, στο μεγάλο λιμάνι έχουν στρέψει την προσοχή τους για ενίσχυση στη θέση «5». Στόχος; Να αποκτηθεί ένας σκληροτράχηλος αθλητικός σέντερ, με έφεση στην άμυνα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ένας ψηλός που θα αποτελεί φόβητρο για τον εκάστοτε αντίπαλο, μπορώντας να ανταπεξέλθει στον ρόλο του… τερματοφύλακα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεψαχνίζει την αγορά μαζί με τους συνεργάτες του, αναλύοντας τα δεδομένα και την διαθεσιμότητα.

Ο Λεσόρ που… δαγκώνει!

Υπάρχουν δύο «πεντάρια» που βρίσκονται μέσα στη λίστα του Ντέιβιντ Μπλατ και ξεχωρίζουν. Καταρχάς ο Γάλλος σέντερ, Ματίας Λεσόρ, ο οποίος απασχόλησε και το περασμένο καλοκαίρι τον Ολυμπιακό. Πέρσι ήταν στον Ερυθρό Αστέρα, υπήρξαν προχωρημένες διαπραγματεύσεις, αλλά η υπόθεση του στη συνέχεια «ναυάγησε», με τον παίκτη να καταλήγει στην Ουνικάχα Μάλαγα. H ισπανική ομάδα θέλει να αποδεσμευτεί από την παρουσία του στο ρόστερ, αν και ο παίκτης δεν τα πήγε άσχημα. Στο ΓιούροΚαπ μέτρησε 11 πόντους (70.1% δίποντα, 60.2% βολές), 5.4 ριμπάουντ (1.7 επιθετικά - 3.6 αμυντικά), 1.1 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ, αγωνιζόμενος σε 19 ματς. Μάλιστα, πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις με την Μάλαγα στα πλέι-οφς της διοργάνωσης, κόντρα στην Άλμπα, έχοντας μέσο όρο 15.7 πόντους (80% δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1.7 μπλοκ.

Ο 24χρονος (29/9/1995) σέντερ (2.06 ύψος), φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα. Ένας σκληροτράχηλος παίκτης στην άμυνα, με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και ταχύτητα στο να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, ο Ματίας Λεσόρ είναι λειτουργικός στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ. Στην Ευρωλίγκα έπαιξε την σεζόν 2017-18 με τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας 8.5 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 54.9% ποσοστό ευστοχίας, αγωνιζόμενος σε 30 ματς (21.1 λεπτά συμμετοχής). Ένας «ψηλός» που βγάζει ενέργεια και… δαγκώνει όποιον βρει στον δρόμο του. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη και αναμένονται εξελίξεις.

Η περίπτωση του Εντούρ

Παράλληλα, υπάρχει και μία δεύτερη καλή περίπτωση στη λίστα του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο λόγος για τον 27χρονο (18/6/1992) φόργουορντ/σέντερ, Μορίς Εντούρ, από τη Σενεγάλη. Ο παίκτης κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, καθώς αποδεσμεύτηκε από την Ούνικς Καζάν, ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας (2017-2019) του με την ρωσική ομάδα. Έχετε ακούσει το όνομα του και στην Ευρωλίγκα, καθώς την σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε για μία σεζόν (2016-17) στο ρόστερ των Νιου Γιορκ Νικς, δίχως να καταφέρει να διακριθεί στο ΝΒΑ.

Ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια στο παρκέ, έχει ένστικτο για τα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στο πικ-εν-ρολ και παρουσιάζεται εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι. Έχει καλές κινήσεις στην επίθεση και ξέρει να αξιοποιεί τα μακριά του χέρια στην άμυνα, εκμεταλλευόμενος τα αθλητικά του προσόντα. Αγωνιζόμενος φέτος στην Ούνικς στο ΓιούροΚαπ, είχε μέσο όρο 5.1 πόντους (42.9% δίποντα, 72.2% βολές), 4.2 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 0.6 μπλοκ ανά παιχνίδι, αγωνιζόμενος σε 11 ματς, έχοντας 17:35 λεπτά συμμετοχής.