Mπλατ: Γι' αυτό θέλει τον Πολ στον Ολυμπιακό

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Μπράντον Πολ, καθώς θέλει να του δώσει τον ρόλο του "2αρο3αριού" στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Τα δεδομένα με τον Μίλος Τεόντοσιτς. 

Mπλατ: Γι' αυτό θέλει τον Πολ στον Ολυμπιακό

O Ντέιβιντ Μπλατ έχει "κάψα" με τον 28χρονο (30/4/1991) Αμερικανό γκαρντ, Μπράντον Πολ. Σκοπός του κόουτς του Ολυμπιακού, έτσι όπως σχεδιάσει το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" στο μυαλό του για τη νέα σεζόν, είναι να του δώσει τον ρόλο του "2αρο3αριού" στην ομάδα του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί του, του έχουν καταθέσει πρόταση και ελπίζουν να πάρουν θετική απάντηση από τον παίκτη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει έναν παίκτη σε αυτή την θέση ο οποίος θα διαθέτει μεγάλη ικανότητα στο σουτ και έφεση στο σκοράρισμα. Έναν επιθετικογενή και γρήγορο περιφερειακό, ο οποίος θα είναι ικανός στο "ένας εναντίον ενός" και ας υστερεί σε ύψος (είναι 1.93) ο συγκεκριμένος.

Ένας σουτέρ με 41.5% στο τρίποντο

Το όνομα είναι γνωστό στο "ερυθρόλευκο" κοινό, καθώς πέρα από το γεγονός πως απασχόλησε τους Πειραιώτες τον περασμένο χειμώνα, την σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε με την Αναντολού Εφές. Συμμετείχε σε 23 ματς (στα 14 βασικός), ολοκληρώνοντας την σεζόν έχοντας 8.6 πόντους σε 17:18 λεπτά συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό πως σούταρε κυρίως από την περιφέρεια και λιγότερο κοντά στο καλάθι (18/53 δίποντα-34%, 39/94 τρίποντα-41.5%, 45/64 βολές-70.3%), ενώ για γκαρντ έχει μεγάλη αδυναμία στη δημιουργία. Έχει μέσο όρο μόλις 0.6.

Όταν ο Πολ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα playoffs του 2017

Γνωρίζει αρκετά καλά τον Ολυμπιακό, καθώς τον αντιμετώπισε στην συναρπαστική σειρά των playoffs το 2017 με την Εφές. Σε εκείνη που οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, επικρατώντας με 3-2 νίκες, απαντώντας με break στο break.

Δεν ήταν καλός όμως σε εκείνα τα ματς, καθώς είχε μέσο όρο 5.2 πόντους (11/10 δίποντα-10%, 5/12 τρίποντα-41.7%, 9/16 βολές-56.3%) σε 13 λεπτά συμμετοχής, αναλαμβάνοντας μάλιστα και έναν περισσότερο αμυντικό ρόλο (πάνω στον Σπανούλη, όπως βλέπετε στη φωτογραφία) και λιγότερο επιθετικό. Στη regular season πάντως τα είχε πάει καλύτερα, έχοντας 9.6 πόντους (17/43 δίποντα-39.5%, 34/82 τρίποντα-41.5%, 36/48 βολές-75%), σημειώνοντας 25 πόντους κόντρα στη Μπαρτσελόνα (6/12 τρίποντα), 21 (5/9 τρίποντα) απέναντι στη Νταρουσάφακα και 16 εναντίον της Ρεάλ.

Aκολούθως έπαιξε στους Σπερς (2017-18), ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κίνας. Ένας παίκτης με ξεκάθαρη έφεση στο σουτ, στο σκορ και στο τρίποντο (41.5% στην Ευρωλίγκα), αλλά με αδυναμία στο κομμάτι της δημιουργίας.

Η περίπτωση του Τεόντοσιτς

Ο Ολυμπιακός κινείται στην αγορά και για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου γκαρντ. Προσπάθησε να κάνει το «μπαμ» με τον Κώστα Σλούκα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι διαθέσιμες περιπτώσεις, όμως, στην αγορά, είναι ελάχιστες!

O Νάντο Ντε Κολό είναι μία... ανάσα από τη Φενέρμπαχτσε, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι σε συζητήσεις με ΤΣΣΚΑ και Χίμκι έχοντας και το βλέμμα του στο ΝΒΑ, ο Τομά Ερτέλ παρέμενε στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Μπραν Ουοναμέικερ επέστεψε στους Σέλτικς.

Ουσιαστικά, μόνο ο Μίλος Τεόντοσιτς δείχνει να είναι μία περισσότερο εφικτή περίπτωση, τόσο γιατί το κασέ του έχει ελαφρώς πέσει, όσο και γιατί υπάρχει ένα «δέσιμο» με την ομάδα, λόγω του παρελθόντος του στο μεγάλο λιμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί του, του έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 2.500.000 ευρώ για δύο χρόνια, αλλά για τον 32χρονο Σέρβο γκαρντ υπάρχει «ζεστό» ενδιαφέρον και από την Μακάμι Τελ Αβίβ, ενώ παραμένει και στα... ραντάρ της ΤΣΣΚΑ.