Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού έφερε την αποχώρηση του βασικού χορηγού του ΕΣΑΚΕ

Η εταιρεία που επένδυσε πέρσι σχεδόν 900.000 ευρώ στην Α1 εγκατέλειψε το προϊόν λόγω μειωμένης εμπορικότητας εξαιτίας κυρίως της απουσίας του Ολυμπιακού.

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού έφερε την αποχώρηση του βασικού χορηγού του ΕΣΑΚΕ

Σε διακοπή της συνεργασίας του με τον ΕΣΑΚΕ προχώρησε ο βασικός χορηγός της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη σχετική επιστολή που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή της Basket League αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνει χρήση του δεύτερου χρόνου της μεταξύ τους συμφωνίας και είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν άλλο χορηγό.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε πέρσι ένα ποσό ύψους 870.000 ευρώ, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να πράξει το ίδιο και την επόμενη σεζόν. Η απουσία του Ολυμπιακού, που θα συμμετάσχει στην Α2, μείωσε δραματικά την εμπορικότητα του πρωταθλήματος, ενώ και οι ομάδες ζημιώνονται, αφού το ένα από τα δύο πιο κερδοφόρα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν για αυτές χάνεται ελλείψει των «ερυθρολεύκων».

Επιπλέον, οι απανωτές αποχωρήσεις ομάδων, οι αγοραπωλησίες ΑΦΜ και τα φημολογούμενα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες ΚΑΕ επιτείνουν την κακή εικόνα και αποθαρρύνουν ακόμα περισσότερο πιθανούς επενδυτές και υποψήφιους χορηγούς.

Στον ΕΣΑΚΕ πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αφού λέγεται ότι και η ΕΡΤ πρόκειται να μειώσει δραματικά το ποσό για τις ομάδες.