Γιαννακόπουλος - Πεδουλάκης: Στην καρέκλα μετά τις... «καρεκλιές»

Μετά το επεισοδιακό διαζύγιο του 2016 ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Γιαννακόπουλος - Πεδουλάκης:  Στην καρέκλα μετά τις... «καρεκλιές»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και μάλιστα με διετές συμβόλαιο. Η σχέση του «Άρτζι» με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι από καιρό μέλι-γάλα.

Ανακοίνωσε τον Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός

Αν και δεν έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια, φαντάζει πολύ μακρινό το επεισοδιακό διαζύγιο κατά τη δεύτερη θητεία του Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον Οκτώβριο του 2016 μετά από τη συντριβή (88-63) της ομάδας στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Στις 19 Οκτωβρίου 2016 ο Πεδουλάκης υπέβαλε την παραίτησή του και η ΚΑΕ ανακοίνωσε το γεγονός με την εξής ανακοίνωση:

«Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσια του Παναθηναϊκού Superfoods υπέβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή».

Το διαζύγιο ωστόσο δεν ήταν βελούδινο... Όπως είχε γίνει γνωστό Πεδουλάκης και Γιαννακόπουλος είχαν τσακωθεί τόσο άσχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο κλειστό του ΟΑΚΑ, που έφτασε στο σημείο το αφεντικό της ΚΑΕ να κλωτσάει καρέκλες...

Λέγεται πως αφορμή του καυγά στάθηκε η άρνηση του προπονητή να δεχθεί στο τιμ του έναν Αμερικανό ειδικό ο οποίος θα δούλευε το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο ο Παναθηναϊκός υστερούσε...

Μάλιστα, υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιο της συνεργασίας αλλά ο Πεδουλάκης αρνιόταν επίμονα την προσθήκη, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους δικούς του συνεργάτες.

Από τότε κύλησε... λίγο νερό στο αυλάκι αλλά ήταν αρκετό για να ξεπλύνει τις διαφορές των δυο ανδρών. Έτσι στο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα-πλέι οφ με το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός τίμησε τον Αργύρη Πεδουλάκη και ο Γιαννακόπουλος δήλωνε.

«Ένα από τα λάθη που έκανα όταν ανέλαβα από το 2012 και μετά ήταν ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έπρεπε να έχει μείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, όπου πηγαίνει παράγει έργο».

Η συνέχεια επί του... παρκέ...