ΠΑΣ Γιάννινα, τώρα και στο μπάσκετ!

Ο λαοφιλής σύλλογος των Ιωαννίνων μπαίνει δυνατά και στο χώρο της καλαθοσφαίρισης! - Στο «ΦΩΣ» μίλησαν ο αντιπρόεδρος του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ, Χρήστος Γεωργίου και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Γιώργος Σιαμέτης

ΠΑΣ Γιάννινα, τώρα και στο μπάσκετ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον χώρο του αθλητισμού είναι συνυφασμένος με το ποδόσφαιρο, όμως πλέον θέλει να πρωταγωνιστήσει και στο μπάσκετ! Με τη (δυνατή) χορηγία της ΒΙΚΟΣ εχέγγυο της επιτυχίας, ο ΠΑΣ κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική!

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Χρήστο Γεωργίου. «Δεν το κρύψαμε, ξεκινήσαμε με στόχο να ανέβουμε. Μπορεί να ερχόμασταν από το τοπικό, όμως υπήρχε πλάνο και έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια. Καταφέραμε έτσι να πετύχουμε την άνοδο. Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις, φέραμε έναν καταξιωμένο στο χώρο προπονητή (σ. Θωμάς Κωστόπουλος) και πήραμε αρκετούς έμπειρους αθλητές. Μέσα από σκληρή δουλειά ήρθε η επίτευξη του στόχου και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ο κόσμος βοήθησε φυσικά πάρα πολύ. Ήταν ο έκτος παίκτης της ομάδας, εντός και εκτός έδρας. Καθοριστική και η συμβολή της ΒΙΚΟΣ που ήταν ο κύριος χορηγός μας. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία ενδιαφέρεται για το μπάσκετ και είναι χορηγός και στο Περιστέρι ως γνωστόν. Όπως με το Περιστέρι που πέταξε ψηλά φέτος στην Α1, έτσι θέλει να δει ψηλά και την ομάδα του τόπου μας. Ο στόχος θα είναι πρωταγωνιστικός και του χρόνου στη Β΄ Εθνική, θέλουμε μια πορεία ως την τετράδα.

Πράγματι, ο ΠΑΣ είναι γνωστός από το ποδόσφαιρο, ώρα είναι να τον μάθει ο κόσμος και από το μπάσκετ! Η φανέλα είναι βαριά, ο κόσμος αγαπάει τον ΠΑΣ και υπάρχουν όλα τα εφόδια για κάτι καλό!».

Ο Γεωργίου παλιότερα ήταν πρόεδρος στην άλλη ομάδα της πόλης, τον ΑΓΣΙ. «Έφυγα πέρυσι και αποφάσισα να έρθω στον ΠΑΣ, βλέποντας να ξεκινά κάτι καλό και μια σοβαρή προσπάθεια με πρόεδρο τον Γιάννη Μάντζιο. Οι σχέσεις με τον ΑΓΣΙ είναι καλές, αντιπαλότητα υπάρχει μόνο στο παρκέ. Σκέψεις για συνένωση δεν υπάρχουν».

Ο προπονητής της ανόδου!

Αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας ο Θωμάς Κωστόπουλος, που με υποδειγματική δουλειά οδήγησε τον ΠΑΣ στη Β΄ Εθνική με ρεκόρ 21-3. Ο 34χρονος Θεσσαλονικιός κόουτς αντικατέστησε το περασμένο καλοκαίρι τον Κώστα Σδράκα και φάνηκε από την αρχή πανέτοιμος για την πρόκληση.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του για πρώτος προπονητής, μόνο άπειρος δεν είναι! Έχει διατελέσει βοηθός του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Άρη τη σεζόν 2011-2012, πρώτος προπονητής στον Ηρακλή για δύο σεζόν (2012-2014), όπου το 2013 ανέβασε τον «Γηραιό» στην Α2, ασίσταντ στη Δόξα Λευκάδας (2015-2016 στην Α2) και στον Ηρακλή ξανά στο πλάι του Αλεξανδρή, από το 2016 έως και το 2018.

Οι πόντοι των παικτών του ΠΑΣ

#4 Δημήτρης Γεωργίου: 348

#5 Θοδωρής Πανάρας: 287

#7 Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου: 69

#8 Σάκης Πρέντζας: 164

#9 Γιάννης Καραγκιολίδης: 269

#10 Παναγιώτης Μάντζιος: 29

#11 Δημήτρης Μάντζιος: 227

#12 Βασίλης Πάτρας: 300

#13
Μίμης Πανταζής: 84

#14 Χρήστος Πιστιόλης: 71

#15 Νίκος Γιωτάκης: 48

Βλέπουν ψηλά και τα κορίτσια του ΠΑΣ!

Επιτυχημένη πορεία φέτος δεν είχε μόνο η ανδρική ομάδα του ΠΑΣ, αλλά και η γυναικεία! Τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη αν και νεοφώτιστα στην Α2, έκαναν μια εξαιρετική χρονιά και έφτασαν να διεκδικούν την άνοδο στην Α1, αλλά έχασαν στο μπαράζ από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου.

Ο προπονητής του γυναικείου ΠΑΣ μιλώντας στο «ΦΩΣ» είπε: «Δεν ήταν στόχος η άνοδος. Είχαμε ακριβώς την ίδια σύνθεση από το τοπικό, δεν κάναμε σχεδόν καμία μεταγραφή. Θέλαμε να σωθούμε γρήγορα και τα καταφέραμε. Βγήκε η δουλειά που κάναμε στο γήπεδο. Με προπονήσεις 6-7 φορές την εβδομάδα. Η ομάδα είχε φοβερή ομοιογένεια. Η ήττα στο μπαράζ δεν μας πίκρανε. Κοίτα, όταν φτάνεις στη βρύση είναι λογικό να θέλεις και να πιείς νερό, όμως δεν απογοητευτήκαμε. Ίσως ήταν καλό και που δεν ανεβήκαμε. Μπορεί να μην ήμασταν έτοιμοι για τη μεγάλη κατηγορία. Δεν θέλουμε να κάνουμε βιαστικά βήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας ήταν μικρός. Χαρακτηριστικά να πω ότι ο μέσος όρος του πάγκου ήταν 17,2 χρονών. Το αναπληρωματικό μας πλέι μέικερ, η Αγγελίνα Χρηστάκη, που είναι μέλος και της εθνικής Παγκορασίδων, πήγαινε στη γ΄ γυμνασίου».

Ο Σιαμέτης που είναι χρόνια στον ΠΑΣ, θέλησε να σταθεί στον κόσμο της ομάδας. «Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς είχαμε 720 άτομα στο γήπεδο, σολντ άουτ! Στο μπαράζ στην Πάτρα μας ακολούθησαν 600 φίλαθλοι! Αριθμοί που δεν τους βλέπεις ούτε στην Α1. Υπάρχει δυναμική. Θέλουμε να δούμε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να το πετύχεις!».

Το γυναικείο τμήμα έχει τη δική του διοικούσα επιτροπή και εκ των επικεφαλής είναι ο Γιώργος Μάστακας.

* Οι Ακαδημίες Μπάσκετ του ΠΑΣ έχουν στις τάξεις τους πάνω από 225 αθλητές και αθλήτριες, κι ενώ ο σύλλογος είναι ο μοναδικός με παρουσία σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ! Δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται και στις μικρές ηλικίες.

* Προπονητές του ΠΑΣ οι Κωστόπουλος Θωμάς, Σιαμέτης Γιώργος, Mπάθας Μιχάλης, Παπανικολάου Νίκος, Αναστασίου Δημήτρης, Στάθη Βάσω, Κατσίκος Μιχάλης, Μεντεσίδου Κλαίρη, Πάτρας Βασίλης, Γιωτάκης Νίκος και Υπεύθυνος Ακαδημιών ο Δημήτρης Αναστασίου.