Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Παπαθεοδώρου

Την πρόσληψη του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της ομάδας ανακοίνωσε η διοίκηση της ΑΕΚ. 

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Παπαθεοδώρου

Μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Λούκα Μπάνκι η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Ηλία Παπαθεοδώρου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Έλληνας προπονητής που βρισκόταν μέχρι πρότινος στον πάγκο του ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

H AEK B.C. ανακοινώνει, ότι νέος προπονητής της «Βασίλισσας» για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2021, θα είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Η Διοίκηση της ΑΕΚ ΒC θα παρουσιάσει το νέο τεχνικό σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 21/06, και ώρα 14:30, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ (αίθουσα Τύπου).

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1975 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Αθηναϊκό, στον οποίο έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα, όταν σε ηλικία 20 ετών ανέλαβε τα Τμήματα Υποδομής. Τη σεζόν 2001-2002 έγινε βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στον Λαρισαϊκό, με τον οποίο κέρδισε δύο διαδοχικές ανόδους, ενώ την επόμενη τριετία (2004-2007) δούλεψε στο Μαρκόπουλο, το οποίο οδήγησε στην άνοδο στην Α΄ΕΣΚΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του καριέρας το έχει περάσει στην ΑΕ Νέας Κηφισιάς, την τεχνική ηγεσία της οποίας ανέλαβε το 2007. Ξεκινώντας από την Β’ ΕΣΚΑ, οδήγησε την ομάδα της Κηφισιάς στη Basket League. Τη σεζόν 2012-2013 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2.

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αστάνα, με την οποία είχε μία απολύτως επιτυχημένη σεζόν, καθώς κατέκτησε χωρίς καμία ήττα το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στο Καζακστάν. Παράλληλα, είχε αξιοσημείωτη πορεία και στην VTB League, όπου κέρδισε τη συμμετοχή του στα playoffs της διοργάνωσης. Το 2017 γύρισε στην Ελλάδα, και τον ΠΑΟΚ, όπου τη σεζόν που διανύουμε έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Το 2013, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Εθνική Ελλάδας Ανδρών U18,με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Εφήβων, το 2015. Αργότερα ανέλαβε και την Εθνική U19, καθώς και την U20, με την τελευταία κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Εφήβων Β’ κατηγορίας, το 2016, ενώ το 2017, το χρυσό, στην Α’ κατηγορία.