Η ψύχωση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό...

... Που φτάνει στα όρια της παράνοιας!

Η ψύχωση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό...

Στην Ελλάδα το να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο στο μπάσκετ, δεν είναι δα και καμιά σπουδαία είδηση. Οι «πράσινοι» έχουν στο παλμάρε τους αρκετά. Πολλά εξ' αυτών μάλιστα είναι με κάτι περίφημα «Non call», κάτι ανατροπές από τις... βολές και γενικά το «τριφύλλι» έχει δημιουργήσει διάφορες... σκιές στον τρόπο με τον οποίο μονοπωλεί τα εγχώρια.

Στην Ευρώπη πάλι, το πράγμα αλλάζει. Εκεί ο Παναθηναϊκός έχει και πάλι τα διπλάσια πρωταθλήματα στην Ευρωλίγκα, όμως τα τελευταία επτά χρόνια του έχει κολλήσει μια «στάμπα» που είναι δύσκολο να την αποτινάξει. Αυτή, του loser. Της ομάδας που ακόμα και με κιάλια, δεν μπορεί να δει το Final Four. Της ομάδας που έχει γίνει το συνώνυμο της «σκούπας» από τους αντιπάλους της.

Είναι βαρύ αυτό για έναν οργανισμό σαν τον ΠΑΟ. Και οι άνθρωποι του το γνωρίζουν καλά. Για τον λόγο αυτό έχουν πάθει τέτοια ψύχωση με τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι». Επειδή δυσκολεύονται να εξηγήσουν στους οπαδούς τους τους λόγους της τρομερής τους ευρωπαϊκής αποτυχίας.

Φέτος είδαμε πράγματα και θαύματα μετά την συντριπτική ήττα του ΠΑΟ στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Είδαμε τον μεγαλομέτοχο να δίνει όρκο εκδίκησης και να τον υλοποιεί στον ημιτελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Είδαμε επικήρυξη οπαδού, λες και ζούμε στην Άγρια Δύση. Είδαμε ανθρώπους συγκεκριμένης ομάδας να βρίσκονται σε κληρώσεις διαιτητών και ως δια μαγείας οι υποδείξεις τους να υλοποιούνται! Ήθελαν την τελευταία αγωνιστική τον Αναστόπουλο στο ΣΕΦ; Ε, ορίστηκε ο Αναστόπουλος στο ΣΕΦ. Και όταν ο ίδιος αποφάσισε να δηλώσει κώλυμα, οι «πράσινοι» δήλωσαν κι αυτοί κώλυμα για το παιχνίδι με την Κύμη με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί το Λαύριο. Και οι άνθρωποι του ΠΑΟ επικαλούνται τη νομιμότητα ακόμα! Την ώρα που έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη αλλοίωση βαθμολογίας της ιστορίας σε οποιοδήποτε άθλημα στη χώρα μας.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Παναθηναϊκός, ο συνήγορος του διαβόλου» παίχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13/6 στα γραφεία του αθλητικού δικαστή του ΑΣΕΑΔ. Εκεί όπου κατά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τον παράνομο υποβιβασμό του, αντί να παραστεί ο δικηγόρος του ΕΣΑΚΕ που είχε έννομο ενδιαφέρον, πήγε η δικηγόρος του Παναθηναϊκού!

Μάλλον ο μοναδικός στόχος του μεγαλομέτοχου της ομάδας είναι να συνεχίσει να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Αφού δεν μπορεί να πει στους οπαδούς της ομάδας του «Εγώ σας πήγα στο final four», θα έχει να λέει «Εγώ έριξα τον Ολυμπιακό στην Α2».

Το λάθος τους είναι ότι ο Ολυμπιακός έπεσε μόνος του. Γνώριζε τις συνέπειες, έκανε πράξη τις εξαγγελίες του και σε αντίθεση με άλλους δεν προέβη σε κάποια «κωλοτούμπα». Όλα τα άλλα είπαμε τι είναι...