Ό,τι πάρεις, ένα ευρώ...

Οι τελικοί της Basket League φέτος είναι τόσο συναρπαστικοί που ο κόσμος έχει βγει στη μαύρη αγορά για ένα εισιτήριο...

Ό,τι πάρεις, ένα ευρώ...

Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά του μπάσκετ αυτό που παρατηρείται φέτος με τα εισιτήρια του τρίτου τελικού της Basket League ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Προμηθέα Πατρών. Ο κόσμος έσπευσε να αγοράσει ένα «μαγικό χαρτάκι» προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης ένα ντέρμπι που ζηλεύουν μέχρι και οι Στεφ Κάρι και Καουάι Λέοναρντ, οι οποίοι την ίδια ώρα παλεύουν για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο NBA.

Μαύρη κατάθλιψη τους έχει πιάσει τους ανθρώπους βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου για το τρίτο παιχνίδι. NBA και βλακείες. Εδώ οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την ομάδα έκπληξη (όντως είναι) του ελληνικού πρωταθλήματος στους ιστορικότερους τελικούς μπάσκετ που είδε ποτέ η Ελλάδα.

Οι 3100 οπαδοί που βρέθηκαν στο πρώτο ματς έμειναν τόσο ευχαριστημένοι από το σασπένς που λέγεται ότι κατασκήνωσαν έξω από το ΟΑΚΑ (όλοι τους) προκειμένου να προμηθευτούν έγκαιρα ένα εισιτήριο για τρίτο ματς που κατά πάσα πιθανότητα θα χαρίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα στους παίκτες του Πιτίνο.

Του προπονητή ο οποίος έκανε το λάθος και είπε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στους τελικούς. (Το λάθος του ήταν ότι είπε ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη). Την απάντηση την πήρε από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας: «Διαφωνώ με τον Πιτίνο, ο Προμηθέας πρέπει να είναι στους τελικούς», είπε ο κ. Γιαννακόπουλος κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.

Πως αλλιώς θα έβαζε εισιτήριο ένα ευρώ για να δώσει αίγλη ξανά στο παρηκμασμένο ελληνικό πρωταθληματάκι; Πως θα έπειθε ακόμα και τα διαρκείας να βγουν από το συρτάρι και να πάνε στο γήπεδο;

Σκεφτείτε το και διαφορετικά. Παλιότερα, η ατάκα «φιλαράκι μήπως έχεις ένα ευρώ;» κατέληγε στο «να πάρω μια τυρόπιτα». Πλέον μπορούμε να μπούμε και γήπεδο...