Πιτίνο: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό»

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε πως ο Ολυμπιακός έκανε λάθος που αποχώρησε, αλλά επεσήμανε πως το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ομάδα του Πειραιά. 

Πιτίνο: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό»

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Παναθηναϊκό, ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας τα εξής: «Έκανε μεγάλο λάθος, έπρεπε να παλέψει να λυθεί το πρόβλημα και όχι να φύγει. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Πρέπει να βγει μπροστά, να πει ότι έκανε λάθος και να επιστρέψει. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μετά το τέλος του πρωταθλήματος".

Για το παιχνίδι, δήλωσε τα εξής: «Δεν παίξαμε την καλύτερη άμυνά μας, ωστόσο υπάρχει και η αντίπαλη ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ. Μου αρέσει το γεγονός ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η EuroLeague, εμείς συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι στοιχείο ομάδας με σπουδαία νοοτροπία.

Ο Προμηθέας έχει καλό προπονητή, παίζει καλή επίθεση και είμαι εντυπωσιασμένος από το κοουτσάρισμά του και τους παίκτες. Όταν ήρθα εδώ ήταν παραμονή Χριστουγέννων, δεν είχα ιδέα που πάω. Είχα στόχο να βελτιώσω την κουλτούρα της ομάδας, τους παίκτες ατομικά και τους αμυντικούς και τους επιθετικούς δείκτες. Τα έκανα όλα. Επιστρέψαμε από τους νεκρούς, παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ και δίνουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στο γήπεδο μας. Τα εύσημα αξίζουν στους παίκτες».

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 80-92: Άλωσε την Πάτρα ο ΠΑΟ

Στη συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λέγοντας:

«Είναι από τα παιχνίδια όπου η άμυνα δεν έπαιξε καλά γιατί και η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλά. Είδαμε καλές επιθέσεις, από καλά προπονημένες ομάδες όπως ήταν σήμερα ο Προμηθέας. Προσωπικά δεν συνηθίζω να διαμαρτύρομαι στους διαιτητές. Ενας παίκτης μας έπεσε κάτω, είπα στον διαιτητή μετά το παιχνίδι ότι «έπεσε, αλλά δεν το είδες», μου είπε ότι αντέδρασα υπερβολικά και εγώ ζήτησα αμέσως συγγνώμη. Γενικά, το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ καλούς διαιτητές. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όταν λείψει κάποια από αυτές τις ομάδες είναι σαν το ΝΒΑ χωρίς τους Λέικερς ή τους Γουόριορς. Το λέω αυτό σαν Αμερικανός επαγγελματίας προπονητής και χωρίς να εκπροσωπώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που μπορεί και να διαφωνήσει μαζί μου. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των ομάδων πρέπει να υπάρχουν μετά το τέλος της σεζόν και όχι στη διάρκειά της. Το πρόγραμμα του Προμηθέα είναι σε άνοδο. Επισκέφτηκα σήμερα το πρωί το Αθλητικό Κέντρο του Προμηθέα και εντυπωσιάστηκα. Είδα τα γήπεδα, τις Ακαδημίες, είδα τεράστιο ταλέντο και έναν τεράστιο ιδιοκτήτη. Και στο «Τόφαλος» η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, οι κόουτς του Προμηθέα είναι πολύ καλοί».

Για το αν θα συνεχίσει στην Ελλάδα: «Έγραψα ένα βιβλίο που λέγεται «Το Συμβόλαιο μιας Ημέρας». Σε αυτό εξηγώ πολλά πράγματα. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς. Ήρθα θέτοντας 3 στόχους: Πρώτον, να αναβαθμίσω την κουλτούρα της ομάδας. Πάντως, εδώ θέλω να σημειώσω ότι και ο προκάτοχός μου, Τσάμπι Πασκουάλ, είναι εξαιρετικός προπονητής και έκανε πολύ καλή δουλειά . Δεύτερον, ήθελα να αναβαθμίσω το παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε άμυνα και επίθεση. Και τρίτον, ήθελα να κάνουμε νίκες για να μπούμε στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Είμαι ευγνώμων και υπερήφανος για την υποδοχή των Ελλήνων, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και όλων. Η Ελλάδα με σεβάστηκε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έδωσαν όλα, όπως και όλος ο Οργανισμός».