Ο 40χρονος Σωτήρης Κατούφας επιστρέφει στη Basket League

Ο «γερόλυκος» άσος μιλά στο «ΦΩΣ» για την παραμονή του στον Ιωνικό και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία

Ο 40χρονος Σωτήρης Κατούφας επιστρέφει στη Basket League

Ο «τίμιος πολεμιστής» του Ιωνικού, Σωτήρης Κατούφας, θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά στην Α1 ύστερα από χρόνια! Για την προσφορά του ο Βαγγέλης Τσάπας τον επιβράβευσε με νέο συμβόλαιο και οι δυο τους θα είναι μαζί για άλλον έναν χρόνο!

Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ μίλησε στο «ΦΩΣ» για την παραμονή του στον Ιωνικό.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα να μείνω. Ο πρόεδρος δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και δεν ξέραμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι. Συναντηθήκαμε, τα βρήκαμε και είπαμε να το συνεχίσουμε για άλλη μια χρονιά! Είμαστε μαζί 7 χρόνια, πάμε για τον 8ο. Θα είναι και ο πιο ξεχωριστός, καθώς θα είναι στην Α1. Ήταν το μοναδικό που μας έλειπε!».

Στα 40 του ο Κατούφας επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία! «Είμαι χαρούμενος! Δεν είναι λίγο να επιστρέφεις στην Α1 σε τέτοια ηλικία. Πιθανότατα να είμαι και ο πιο… παλιός. Μόνο να σκεφτείς ότι στην προηγούμενη εμφάνισή μου, το 2011 με τον Ίκαρο, ήμουν ο τρίτος παλιότερος μετά τους Δημήτρη Παπανικολάου και Αλέξη Φαλέκα! Ε, ύστερα από τόσα χρόνια, λογικά θα είμαι ο πιο παλιός! Πρώτη μου παρουσία στην Α1 ήταν το 1997-98 με τη φανέλα του Παπάγου!».

Ο Κατούφας, που ξεκίνησε το μπάσκετ στις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού, ανακοινώθηκε μαζί με τον Βαγγέλη Καράμπουλα και θα είναι συμπαίκτες για 7η χρονιά! «Δυο στον Ίκαρο, δυο στον Φάρο και δυο στον Ιωνικό. Αχώριστο δίδυμο!».

Αναφερόμενος στον Ιωνικό, είπε: «Ο στόχος από την αρχή, όταν μαζευτήκαμε εδώ από τον Φάρο, ήταν να ανεβάσουμε τον Ιωνικό στην Α1. Τα καταφέραμε και είμαστε έτσι χαρούμενοι γι’ αυτό. Στόχος επετεύχθη! Η επιστροφή στην Α1 είναι κάτι σπουδαίο για τον Ιωνικό. Η Νίκαια ζει και αναπνέει γι’ αυτό. Μακάρι να πάνε όλα καλά και κυρίως στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Τα πράγματα στράβωσαν τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρουμε δυστυχώς πώς θα είναι η Α1 τη νέα χρονιά…».

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε αν η επόμενη θα είναι η τελευταία του χρονιά στα γήπεδα. «Στην Α1 σίγουρα (γέλια!)».