Ολυμπιακός: H στάση του Μπλατ και η επιθυμία του Μάντζαρη

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ. To ραντεβού για αναπροσαρμογή και οι ομάδες που τον θέλουν. 

Ολυμπιακός: H στάση του Μπλατ και η επιθυμία του Μάντζαρη

Ένα από τα συμβόλαια που θα απασχολήσουν φέτος το καλοκαίρι τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, είναι και εκείνο του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει κλειστό συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει, δηλαδή, οψιόν με +1 από πλευράς Πειραιωτών, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της. Το καλοκαίρι του 2017 (ύστερα και από το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο η ομάδα έχασε το τρόπαιο από την Φενέρμπαχτσε), ο 29χρονος πλέον γκαρντ, υπέγραψε κλειστό τριετές συμβόλαιο έως και το 2020.

Tο συμβόλαιο του Βαγγέλη Μάντζαρη κυμαίνεται κοντά στις 800.000 ευρώ ετησίως, με την διοίκηση να επιβραβεύει στο πρόσωπο του το γεγονός πως αποτελεί μέρος του «χρυσού» γηγενή κορμού αυτής της ομάδας, αριθμώντας τίτλους, πρωταθλήματα, αλλά και 4 παρουσίες σε τελικούς Φάιναλ Φορ, μέσα σε έξι χρόνια. Την περασμένη σεζόν (2017-2018), μάλιστα, στην οποία δεν τα πήγε καλά από αγωνιστικής πλευράς (κάτι που το ξέρει και ο ίδιος, κάνοντας την αυτοκριτική του), αποδέχτηκε μείωση στις αποδοχές τους.

Φέτος, ήταν μία ιδιαίτερη, διαφορετική και σκληρή σεζόν για τον ίδιο. Από εκεί που είχε βασικό και ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Ολυμπιακού, ξαφνικά βρέθηκε στο περιθώριο, με τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται επί ημερών Ντέιβιντ Μπλατ. Από εκεί που είχε πέρσι 19:39 λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, φέτος ο χρόνος του έπεσε στο 11:55, με τον Αμερικανό τεχνικό να δείχνει πως δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα. Σε όλα αυτά προσθέστε ματς που δεν έπαιξε καθόλου, αλλά και αρκετές συμμετοχές που κυμάνθηκαν κάτω από τα 5 λεπτά. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πως θα πορευτεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αν ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του κόουτς.

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, συζητώντας την πορεία της συνεργασίας τους. Yπάρχει ενδεχόμενο να προταθεί στον αθλητή πρόταση (νέας) μείωσης αποδοχών, αλλά το κατά πόσο θα το δεχτεί αυτό ο παίκτης, θα φανεί στη πράξη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει συζητήσει με τον Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Αμερικανό τεχνικό να του επισημαίνει πως έμεινε ικανοποιημένος από εκείνον, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Παράλληλα και ο 29χρονος γκαρντ έχει ξεκαθαρίσει στον προπονητή του πως θέλει να έχει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει «δεμένο» τον Βαγγέλη Μάντζαρη έως το 2020, αλλά στο ενδεχόμενο που η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών τερματιστεί (είτε για αγωνιστικούς, είτε για οικονομικούς λόγους), υπάρχουν ήδη σύλλογοι στη… γωνία που περιμένουν. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Βαλένθια και η Μπάγερν Μονάχου, ομάδες που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα, έχουν στα υπόψιν την περίπτωση του.