Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών στην ΧΑΝΘ: Ηταν όλοι εκεί! (pics)

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους δεκάδες συμμετέχοντες προπονητές έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Σεμιναρίου Καλαθοσφαίρισης για μικρές ηλικίες που η Χ.Α.Ν.Θ. συνδιοργάνωσε με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (Σ.Ε.Π.Κ.) στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας» .

Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών στην ΧΑΝΘ: Ηταν όλοι εκεί! (pics)

Το σεμινάριο ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των προσκεκλημένων του και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναλύσεις των εισηγητών του. Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι: Hal Wissel , Scott Wissel, Θόδωρος Ροδόπουλος, Λάκης Τσάβας, Άρης Ζώης, Νίκος Κεραμέας και Χρήστος Μαρμαρινός.

Ο Πρόεδρος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Γιάννης Σωσσίδης στην τελετή λήξης τίμησε τους Λάκη Τσάβα και Θόδωρο Ροδόπουλο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά τους στο Ελληνικό μπάσκετ. Ο Μιχάλης Γιαννουζάκος , μια μεγάλη δόξα της Χ.Α.Ν.Θ. τίμησε τον Χρήστο Μαρμαρινό, ο Διονύσης Ανανιάδης πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου της Χ.Α.Ν.Θ. απένειμε πλακέτες και αναμνηστικά στους Αμερικανούς Hal και Scott Wissel όπως και στον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Παρασκευά Μουρατίδη.

Ο κ. Μουρατίδης από την πλευρά του με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Σ.Ε.Π.Κ. τίμησε στο πρόσωπο του Διευθυντή Αθλητισμού της Αδελφότητας Δημήτρη Καραΐσκου την Χ.Α.Ν.Θ. Ανάλογη τιμητική βράβευση έγινε στο μέλος του Συμβουλίου της FIBA Europe (ομιλητή του σεμιναρίου) Άρη Ζώη.

Επίσης, ο συλλέκτης Αλέξανδρος Αφεντούλης (η έκθεση του οποίου με εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ λειτούργησε στην διάρκεια του σεμιναρίου), παρέδωσε στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. μια φανέλα του Ανδρέα Γλυνιαδάκη από την συμμετοχή του διεθνή σέντερ με την Εθνική μας ομάδα στο Ολυμπιακό τουρνουά του 2008 στο Πεκίνο.

Ο Διευθυντής Αθλητισμού της "Αδελφότητας" Δημήτρης Καραΐσκος δεσμεύθηκε πως η Χ.Α.Ν.Θ. θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο μέλλον να συμβάλει στην επιμόρφωση του Έλληνα προπονητή μπάσκετ με την οργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

**Το σεμινάριο ήταν ενταγμένο στις δράσεις των εορτασμών της Χ.Α.Ν.Θ. το 2019 για τα 100 χρόνια του μπάσκετ στα πλαίσια υλοποίησης του έργου PROMO - YMC(H)A το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους των κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.