Σφαιρόπουλος:«Ξέρουν καλά τι κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Πρέπει να αλλάξει το μπάσκετ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ισραηλινή ιστοσελίδα «Sport5.co.il» και ρωτήθηκε για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ. 

Σφαιρόπουλος:«Ξέρουν καλά τι κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Πρέπει να αλλάξει το μπάσκετ»

Ο προπονητής της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την απόφαση του Ολυμπιακού και υποστήριξε τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την απόφαση αυτή.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού ξέρουν καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Πιστεύω πως είναι μια απόφαση που ήρθε μετά από πολλή σκέψη και την υποστηρίζω. Πρέπει να αλλάξει το στάτους του ελληνικού μπάσκετ. Δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ που χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα από αυτό».

Για τις δυο φορές που πήγε σε τελικό Ευρωλίγκας με την ελληνική ομάδα, αγωνίστηκε όμως στην έδρα του αντιπάλου: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας που οδήγησε την ομάδα του σε δύο τελικούς, αλλά έπαιξε στην έδρα του αντιπάλου και τις δύο αυτές φορές. Το 2015 παίξαμε με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και το 2017 με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζαμε ότι θα λυγίσουν από την πίεση, αλλά δεν έγινε. Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο πριν το 2017, είχε μεγάλη πίεση, αλλά κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε θετική ενέργεια, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για μας».