Το πλάνο του Ολυμπιακού για να ξαναγίνει Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός μη έχοντας αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στη διαμόρφωση του ρόστερ του για την επόμενη σεζόν.

Το πλάνο του Ολυμπιακού για να ξαναγίνει Θρύλος!

Η ομάδα του Πειραιά βιώνει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα φέτος, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια δεν θα συμμετέχει στους τελικούς της Μπάσκετ Λιγκ, εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι ο Προμηθέας Πατρών με τον ΠΑΟ. Αυτό δίνει την ευχέρεια στους «ερυθρόλευκους» να έχουν την άνεση να κινηθούν από νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι και να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους ενόψει της νέας σεζόν. Ας δούμε όμως πως προτίθενται οι διοικούντες να διαμορφώσουν το ρόστερ της νέας σεζόν:

Ο προπονητής

Ο Ολυμπιακός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον κόουτς Μπλατ και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ισραηλινοαμερικάνος θα κρατάει και τη νέα σεζόν τα «κλειδιά» της ομάδας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πεισμώσει από την κακή σεζόν των Πειραιωτών και τη νέα περίοδο θέλει να εμφανίσει μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με μάνατζερ για παίκτες που τον ενδιαφέρουν προκειμένου να «χτίσει» την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Θα βάλουμε ωστόσο έναν αστερίσκο, αφού πολλά δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν ότι η Αρμάνι Μιλάνο τον θέλει για τον πάγκο της.

Πρώτος της στόχος βέβαια είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, όμως σε περίπτωση που ο Ισπανός δεν καταλήξει τελικά εκεί, ο Μπλατ είναι ο επόμενος στόχος. Αν του γίνει κάποια πρόταση και ο ίδιος δεχτεί, ο Ολυμπιακός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Οι σίγουροι

Με τα τωρινά δεδομένα οι παίκτες που θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι τη νέα σεζόν δεν είναι και πάρα πολλοί.

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε κυρίως τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης θα κληθεί να ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιό του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα κρεμάσει τη φανέλα του στην ομάδα του Πειραιά με δόξα και τιμή. Όπως ακριβώς δηλαδή του αξίζει αφού μιλάμε για τον αναμορφωτή του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου.

Σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται και ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Ο εκ των αρχηγών προτίθεται κι εκείνος να τελειώσει την καριέρα του στον σύλλογο που αγάπησε και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη. Από εκεί και πέρα στην κατηγορία των σίγουρων ανήκει ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κόνιαρης που απομένει μόνο να ανακοινωθεί και ο Βεζένκοφ.

Οι «μετέωροι»

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες των οποίων οι πιθανότητες παραμονής είναι μοιρασμένες. Ας ξεκινήσουμε τον Ουίλιαμς Γκος.

Ο Αμερικάνος έχει συμβόλαιο που είναι σε ισχύ όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό η Ζαγκίρις Κάουνας εξετάζει την περίπτωση του. Ο παίκτης εκτός από επιλογή του Μπλατ, είναι και προσωπικό του στοίχημα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε φέρει τον γκαρντ στον Πειραιά και οι προσδοκίες για εκείνον ήταν μεγάλες, ωστόσο αν και δεν ήταν αρνητικός στην πρώτη του σεζόν στην ευρωλίγκα, δεν ήταν και εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας. Οπότε, αν του κάνει μια καλή πρόταση η ομάδα της Λιθουανίας κι εκείνος τη δεχτεί, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.

Στην ίδια κατηγορία με τον Γκος είναι και ο Ζακ Λεντέι. Ο Αμερικάνος που αποκτήθηκε για «ρεζέρβα» του Μιλουτίνοφ στη θέση του σέντερ απέδειξε ότι είναι περισσότερο τεσσάρι παρά πεντάρι. Αν ο Ολυμπιακός τελικά αποκτήσει τον Έβανς με τον οποίο είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, ο Λεντέι θα λογίζεται ως τρίτο τεσσάρι, ενώ θα έχει τον ίδιο και στη θέση «5», αφού πρόθεση των Πειραιωτών είναι να αποκτήσουν έναν αθλητικό σέντερ προκειμένου να παίρνει «ανάσες» ο Μιλουτίνοφ. Οπότε αν ο Λεντέι δεχτεί μια καλή προσφορά και αποφασίσει να φύγει, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Ερωτηματικό παραμένει ο Γιάνις Τίμα. Αν πάρουμε ως δεδομένη την πρόθεση του Μπλατ να κατεβάσει τον Βεζένκοφ στο «3», τότε ο Λετονός δεν έχει μέλλον στο λιμάνι. Ωστόσο η περίπτωσή του είναι δύσκολη. Ο Τίμα δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Το κασέ του είναι αρκετά υψηλό και αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τις ομάδες που ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν. Η Χίμκι θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της και λογικά θα κάνει την κίνησή της. Όμως ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του.

Σε αυτή την κατηγορία θα δείτε και το όνομα του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει μεν συμβόλαιο, όμως ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός θα τον καλέσει ώστε να κάνουν μια συζήτηση για αναπροσαρμογή στις αποδοχές του. Ο Μάντζαρης την ομάδα την γουστάρει και σίγουρα δεν θα ήθελε να φύγει από το λιμάνι του Πειραιά. Όμως αν του προταθεί «γενναία» περικοπή, τότε δεν την δεχτεί και ίσως να έχουμε εξελίξεις και στο δικό του θέμα.

Οι «φευγάτοι»

Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν ήδη ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Άξελ Τουπάν. Ο πρώτος ανακοίνωσε μέσω των social media την αποχώρησή του από την χώρα μας, ενώ ο δεύτερος είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Από εκεί και πέρα θεωρείται απίθανο να συνεχίσει και ο Ουίλ Τσέρι ο οποίος είχε αποκτηθεί ως αντικαταστάτης του Μπριάντε Ουέμπερ. Πάντως η περίπτωση του Τσέρι είναι ιδιαίτερη, αφού ο κόουτς τον ήθελε από το ξεκίνημα της σεζόν στον Ολυμπιακό όμως τότε δεν είχε έρθει επειδή η γυναίκα του ήταν έγκυος. Μπορεί να υπάρξει κάποια ανατροπή στα σχέδια του Μπλατ πάντως και να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Η υπόθεσή του ίσως και να σχετίζεται με το θέμα του Γκος και το αν θα βρει πρόταση από άλλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα αποχαιρετήσουν την ομάδα και οι δύο Έλληνες «ψηλοί». Ο Γιώργος Μπόγρης και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο πρώτος στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν έπαιρνε κάποιο χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, όμως στο φινάλε της σεζόν ήταν καθηλωμένος στον πάγκο. Μάλιστα, ο Μπλατ είχε δηλώσει ότι ο Μπόγρης είναι ένας παίκτης τον οποίο θα έπαιρνε σε κάθε ομάδα μαζί του, όμως φαίνεται ότι από τα μέσα της χρονιάς κι έπειτα κάτι άλλαξε στο μυαλό του και δεν τον χρησιμοποιούσε. Για τον Αγραβάνη τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα αφού φέτος ήταν σαν να μην υπήρχε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Πειραιά.

Οι προσθήκες

Ο διακαής πόθος του Ολυμπιακού για τον ηγέτη της επόμενης ημέρας είναι ο Κώστας Σλούκας. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν τεράστια προσπάθεια να φέρουν πίσω τον γκαρντ της Φενέρ και εξελίξεις θα υπάρξουν μετά το επόμενο δεκαήμερο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Τουρκίας και ο Σλούκας θα ξεκινήσει τις επαφές για το μέλλον του. Αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Κώστας είναι κοντά ή όχι στο λιμάνι του Πειραιά, όμως δεδομένα αυτός είναι μεγάλος στόχος.

Προσπάθεια για να επιστρέψει σε… γνώριμα για εκείνον λημέρια γίνεται και για τον Οθέλο Χάντερ. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει βολιδοσκοπήσει τον Αμερικάνο για να μάθει τις προθέσεις του και ετοιμάζεται να κάνει την πρότασή της. Αν πάντως «στραβώσει» η υπόθεση, η εναλλακτική είναι έτοιμη και ακούει στο όνομα Ρέινολντς.

Τέλος, όπως σας γράψαμε και παραπάνω σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τον Έβανς ο οποίος είναι κοντά στην ομάδα.

Πριν κλείσουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν θα έχει και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο οποίος φέτος είχε τις πρώτες του παραστάσεις στην Ευρωλίγκα…