Ολυμπιακός: Οι αναπροσαρμογές στα συμβόλαια

Θέμα χρόνου τα ραντεβού της διοίκησης με τους Έλληνες παίκτες, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των συμβολαίων τους.

Ολυμπιακός: Οι αναπροσαρμογές στα συμβόλαια

Υπάρχει αισιοδοξία πως μέσα στο καλοκαίρι θα τακτοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι των οφειλών, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους παίκτες. Παράλληλα, όμως, είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν και ραντεβού με τους γηγενείς μπασκετμπολίστες, συζητώντας το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής στα συμβόλαια τους.

Ο λόγος για τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη. Υπάρχει η διάθεση να μπει ένα μικρό… ψαλίδι στις αποδοχές τους (ενδεχομένως και επέκταση), με το σκεπτικό να εξοικονομηθούν ορισμένα χρήματα, ώστε να δοθούν στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, καθώς σκοπός είναι να ενισχυθεί το ρόστερ ακόμη περισσότερο.

To κατά πόσο θα γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις από τους μπασκετμπολίστες θα φανεί στη πράξη, αλλά το σίγουρο είναι πως και εκείνοι έχουν κατανόηση της κατάστασης, έχουν δείξει σεβασμό στο κομμάτι των οφειλών και κυρίως θέλουν να δουν του χρόνου έναν Ολυμπιακό περισσότερο ισχυρό και ανταγωνιστικό. «Να φύγει αυτή η εφιαλτική σεζόν και να μην ξανάρθει», λένε οι πρωταγωνιστές, καθώς είδαν την ομάδα τους να ταλαιπωρείται από θέματα τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ήταν μία δύσκολη σεζόν για εκείνους ψυχολογικά, εντός και εκτός παρκέ.

Συνάντηση θα υπάρξει και με τον Βασίλη Σπανούλη, συζητώντας την ανανέωση της συνεργασίας τους. Είναι δεδομένο πως θα του γίνει πρόταση να συνεχίσει από την διοίκηση, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ετοιμάζεται για την τελευταία σεζόν της καριέρας του. Στο μυαλό του είναι να σταματήσει το καλοκαίρι του 2020. Είναι επίσης δεδομένο, βέβαια, πως δεν θα του γίνει υψηλή πρόταση, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί για μία ακόμη σεζόν. Προς το παρόν, ο 37χρονος γκαρντ συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης, ύστερα από την επέμβαση που έκανε στο πόδι του (περονιαίο νεύρο).

Στην λίστα δε βρίσκονται τα ονόματα των Γιώργου Μπόγρη και Δημήτρη Αγραβάνη, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν… τελειώσει για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανός τεχνικός δεν τους υπολογίζει για την ερχόμενη σεζόν, δεν τους εμπιστεύεται και παρά το γεγονός πως έχουν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα ενεργοποιήσει την οψιόν αποδέσμευσης τους. Μιας και αναφερόμαστε στους Έλληνες, σε αυτούς θα προστεθούν ο 23χρονος πλέι-μέικερ, Αντώνης Κόνιαρης, αλλά και ο 25χρονος σέντερ, Δημήτρης Κακλαμανάκης.