Επικαλούνται τη νομιμότητα αλλά την καταπατούν συνεχώς

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία ότι ο Ολυμπιακός καταστρέφεται επειδή τη νέα σεζόν θα πρέπει να παίξει στην Α2, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Επικαλούνται τη νομιμότητα αλλά την καταπατούν συνεχώς

Τις τελευταίες εβδομάδες λέγονται και γράφονται πολλά και διάφορα για το μέλλον του Ολυμπιακού στην Basket League και το πώς οι Πειραιώτες ψάχνονται προκειμένου να αποφύγουν την ποινή που επιφέρει η απόφασή τους να μην αγωνιστούν σε δύο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Καθένας φυσικά μπορεί να φαντάζεται ότι τραβάει η όρεξή του, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που κάποιοι προσπαθούν να σας… σερβίρουν.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι η ανοχή του στα τόσα χρόνια «σφαγής» του από το σύστημα που κρατάει τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ στα χέρια του έχει τελειώσει. Η ομάδα του Πειραιά ζήτησε να μην ορίζονται στους αγώνες της οι τρεις ανεπιθύμητοι διαιτητές (Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου) και στο εξής στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζουν ΜΟΝΟ ξένοι διαιτητές. Σε διαφορετική περίπτωση το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Παίξτε μόνοι σας.

Το αντίπαλον δέος, ο Παναθηναϊκός δεν πίστεψε ποτέ ότι οι απειλές αυτές θα πραγματοποιούνταν. Η έπαρση που διέκρινε την πράσινη ΚΑΕ ήταν εμφανέσταστη, ωστόσο αποδείχθηκε κακός σύμβουλος για εκείνη και για το Λαύριο, μια ομάδα που είχε κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία μέσα στα παρκέ, όμως τελικά την έχασε επειδή ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα και οι «πράσινοι» θέλοντας να δείξουν την… πυγμή τους επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ… «βλαχομαγκιών» με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί η συμπαθέστατη ομάδα του Γιώργου Σερέλη.

Τύψεις υπήρξαν από το πράσινο στρατόπεδο και φάνηκαν αμέσως, αφού στα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ζητούσε να υπάρξει αναδιάρθρωση ώστε να μην πέσει το Λαύριο κατηγορία μόνο και μόνο επειδή ο Παναθηναϊκός επέλεξε να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφς. Το «σας γλεντάμε» μετατράπηκε άμεσα σε «συγγνώμη, δεν ξέραμε τι κάναμε» και σήμανε συναγερμός στον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να μην πληρώσει το… μάρμαρο το Λαύριο, όπως και όλοι πίστεψαν ότι τελικά θα γίνει.

Εκείνοι που ζητούσαν να τηρηθεί η νομιμότητα για τον Ολυμπιακό και να μην υπάρξει παράθυρο ώστε να παραμείνει στην Basket League, έβαζαν παράλληλα τους δικηγόρους τους να ψάχνουν αν υπάρχουν «παράθυρα» και να κάνουν προτάσεις προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να μην πληρώσει το Λαύριο τα σπασμένα του Παναθηναϊκού. Τελικά βρήκαν τη λύση, όμως όπως φαίνεται οι εκλογές τους χάλασαν τα σχέδια κι έτσι δεν θα… παρανομήσουν προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η ομάδα που υποβιβάστηκε άδικα στην Basket League.

Για να καταλήξουμε, η ίδια ομάδα που ζητούσε να τηρηθούν οι νόμοι στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έβαζε λυτούς και δεμένους να καταπατηθούν για το Λαύριο. Η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός ουδέποτε είπε ότι θέλει να συνεχίσει στην Basket league. Όσο η κατάσταση δεν αλλάζει και η ΕΟΚ ελέγχει τα πάντα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καμία όρεξη να γίνονται πάλι τα νεύρα τους κουρέλια με αυτά που βιώνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο λιμάνι του Πειραιά ο μόνος λόγος που ασχολούνται ακόμα με το ΑΣΕΑΔ είναι για να αναδείξουν όλες τις παρανομίες που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Οπότε, όσοι χαίρονται επειδή τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα είναι στην Α2, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους που έριξαν έτσι άδικα και για ένα καπρίτσιο μια ομάδα στην ίδια κατηγορία με τον Ολυμπιακό κι έπειτα ας αναρωτηθούν πόσο αστείο είναι να επικαλούνται τη νομιμότητα την ώρα που προσπαθούν να την καταπατήσουν με κάθε τρόπο…