ΕΣΑΚΕ: «Mαχαίρι» στα έσοδα των ομάδων εξαιτίας Ολυμπιακού- Νέες απειλές Παναθηναϊκού

Η μη παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1 της νέας σεζόν επηρεάζει το πρωτάθλημα. Ο κεντρικός χορηγός, αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια, τόνισαν πως οι προσφορές θα είναι μικρότερες.

ΕΣΑΚΕ: «Mαχαίρι» στα έσοδα των ομάδων εξαιτίας Ολυμπιακού- Νέες απειλές Παναθηναϊκού

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/6) το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο δεν έδωσε το "παρών" τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Πανιώνιος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι ομάδες συζήτησαν για τις χορηγίες του πρωταθλήματος, αλλά και για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας σεζόν. Οι εξελίξεις, όμως, προβληματίζουν τους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας. Ο λόγος; Η απουσία του Ολυμπιακού θα σημάνει και την πτώση των εσόδων. Ήδη, τόσο ο κεντρικός χορηγός, όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια, ενημέρωσαν πως οι προσφορές θα είναι μικρότερες, δίχως την παρουσία των "ερυθρολεύκων».

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έδωσαν το "παρών" τόσο ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, όσο και του Ιωνικού Νικαίας, δύο ομάδων που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία.

Βέβαια, προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του Μάνου Παπαδόπουλου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προειδοποίησε πως αν ο Ολυμπιακός παραμείνει στη κατηγορία, τονίζοντας πως υπάρχουν φήμες πως θα βρεθεί τρόπος να συνεχίσει στην Α1 μέσω κάποιας αναδιάρθρωσης, τότε το "τριφύλλι" θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η σχετική ενημέρωση: Στην σημερινή (4/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε: «Να συγκροτηθεί επιτροπή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και εκπροσώπους των ΚΑΕ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Χολαργού για διερευνητικές συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Να εναρμονιστούν πιλοτικά από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος με το νέο αθλητικό νόμο και να ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ πριν διαμορφωθεί το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν».