Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον Μιλουτίνοφ

Το συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Ολυμπιακό, η ρήτρα για το ΝΒΑ, η επιθυμία του παίκτη, αλλά και η περίπτωση του που θυμίζει... Κώστα Παπανικολάου. 

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι «δεμένος» με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το 2020. Έχει όμως ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει κοντά στο 1.000.000 δολάρια αποκλειστικά για το ΝΒΑ και τους Σπερς που έχουν τα δικαιώματα του. Ουσιαστικά, αν την ενεργοποιήσει η ομάδα από το Σαν Αντόνιο, τότε αυτόματα θα τον κάνει δικό της.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το κλαμπ από το Τέξας, ναι μεν παρακολουθεί με ικανοποίηση την εξέλιξη του Σέρβου σέντερ, αλλά δεν δείχνει «ζεστό» ώστε να τον πάρει μαζί του στις ΗΠΑ. Το πιθανότερο είναι πως θα ασχοληθούν πάλι με την περίπτωση του από το επόμενο καλοκαίρι. Έχουν ένα περιθώριο, πάντως, μέχρι τις αρχές Ιουλίου να αποφασίσουν. Δηλαδή, μη νομίζετε πως θα μπορούν ξαφνικά στα τέλη Αυγούστου να ενημερώσουν «τον θέλουμε» και οι Πειραιώτες να χάσουν τον βασικό τους σέντερ την τελευταία στιγμή, έτσι ξαφνικά…

Όσον αφορά τις διαθέσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο παίκτης αισθάνεται ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, του αρέσει η ζωή στην Αθήνα, βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον, είναι ικανοποιημένος με τον ρόλο του στην ομάδα, απολαμβάνει το γεγονός πως είναι μέλος ενός μεγάλου συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός και για αυτόν τον λόγο ξεκαθάρισε και στους προέδρους των Πειραιωτών (στο ραντεβού που είχαν), πως δεν σκέφτεται να φύγει. Προφανώς και θέλει κάποια στιγμή να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο ΝΒΑ, αλλά δεν βιάζεται.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και η Μπαρτσελόνα, για το ενδεχόμενο απόκτησης του παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση πως θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.

Πως; Αν οι Ρώσοι και οι Ισπανοί καταθέσουν κάποια… τρελή πρόταση. Θυμόμαστε για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2013, όταν οι Καταλανοί έδωσαν 1.500.000 ευρώ (!) στους Πειραιώτες για την αγορά του Κώστα Παπανικολάου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στο Λονδίνο. Οι Πειραιώτες είπαν «ναι» στη συγκεκριμένη προσφορά. Λέτε να επαναλάβουν κάποια παρόμοια πρόταση; Αυτό θα φανεί στη πράξη, αν και έδειξαν τις προθέσεις τους στον Σέρβο σέντερ, ενημερώνοντάς τον πως στο ενδεχόμενο που θα γίνει κάτοικος Βαρκελώνης, θα έχει απολαβές που θα αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ.