Τα βραβεία της φετινής Α2: Ιωνικός, Μέξας, Καράμπουλας και Τζόρτζεβιτς!

Το «ΦΩΣ» παρουσιάζει τους καλύτερους της χρονιάς στο φετινό πρωτάθλημα της Α2! 

Τα βραβεία της φετινής Α2: Ιωνικός, Μέξας, Καράμπουλας και Τζόρτζεβιτς!

Άλλο ένα πρωτάθλημα της Α2 ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να δώσουμε τα βραβεία της σεζόν! Θα αδικήσουμε σίγουρα κάποιους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να πάρουν όλοι! Και πάνω απ΄ όλα, η άποψή μας είναι υποκειμενική!

Ομάδα της χρονιάς: Ο Ιωνικός φυσικά! Εδώ δεν θα πρέπει να έχει κανείς αντίρρηση, ήταν η καλύτερη ομάδα, έσπασε σχεδόν όλα τα ρεκόρ της κατηγορίας (οι 197 πόντοι κόντρα στον Εθνικό θα μείνουν στην ιστορία) και άξια επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Παίκτης της χρονιάς: Από τον Ιωνικό ασφαλώς η επιλογή, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε σίγουρα τη διαφορά, αλλά εμείς θα δώσουμε το βραβείο στον Βαγγέλη Καράμπουλα! Ένατη άνοδος στην καριέρα του και για 7η φορά ανεβάζει ομάδα στην Α1!

Προπονητής της χρονιάς: Ο Κώστας Μέξας! Ο Κερκυραίος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία του Ηρακλή στη θέση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και σε κάτι που απέτυχαν αρκετοί, μπόρεσε να οδηγήσει τον «Γηραιό» στην πολυπόθητη επιστροφή του στην Α1!

Κοινοτικός της χρονιάς: Δύσκολη εδώ η επιλογή μας, στα σημεία δίνουμε το βραβείο στον Στέφαν Τζόρτζεβιτς, πρωταγωνιστής της εκπληκτικής πορείας του Χαρίλαου Τρικούπη! Ο Σέρβος έχει ριζώσει στη χώρα μας και είναι ένας απ΄ τους καλύτερους κοινοτικούς που έχουν περάσει.

Παράγοντας της χρονιάς: Χωρίς ερώτημα, Βαγγέλης Τσάπας! Μετρ των ανόδων, δικαιώθηκε στο ρίσκο να αναλάβει τις τύχες του (δύσκολου) Ιωνικού, και θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που οδήγησε ξανά τον σύλλογο της Νίκαιας στην Α1!

Καλύτερη έδρα: Ιβανώφειο. Μαζί με τον Πλάτωνα ήταν οι μόνες αλώβητες έδρες. Ο κόσμος του Ηρακλή ήταν ο «έκτος παίκτης» και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση, χωρίς έκτροπα μάλιστα.

Πεντάδα της χρονιάς: Φώτης Βασιλόπουλος (Ιωνικός) – Τομς Λεϊμάνις (Κόροιβος) – Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός) – Κώστας Κακαρούδης (Ηρακλής) – Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός).

Δεύτερη καλύτερη πεντάδα: Μιχάλης Πολυτάρχου (Ηρακλής) – Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα) – Μάρτιν Παασόγια (Ψυχικό) – Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς) – Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Χαρίλαος Τρικούπης).

Ρούκι της χρονιάς: Νίκος Αρσενόπουλος! Ο ταλαντούχος άσος, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενίσχυσε το Ψυχικό και έδειξε πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του!

Καλύτερος αμυντικός: Πέτρος Μελισσαράτος. Ο ψηλός της Καστοριάς ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ της κατηγορίας!

Η σταθερή δύναμη της Α2: Αμύντας! Στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς τον έχουν για …φούντο και στον Υμηττό βρίσκουν τον τρόπο να διαψεύδουν τους πάντες! Θα έχει να λέει ότι κέρδισε τον Ιωνικό!

Η απογοήτευση της χρονιάς: Διαγόρας Δρυοπιδέων. Βάσει ρόστερ ήταν για ψηλά, τελικά δεν μπόρεσε να μπει ούτε στα πλέι οφ…