Πιτίνο: «Σκοτώνει το μπάσκετ η ομάδα που δεν εμφανίζεται στο γήπεδο!»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την απουσία του Ολυμπιακού από τον πρώτο γύρο των Play-off, ενώ αναφέρθηκε με χιούμορ στην παρουσία των παικτών του στην Μύκονο.

Πιτίνο: «Σκοτώνει το μπάσκετ η ομάδα που δεν εμφανίζεται στο γήπεδο!»

Με αφορμή την συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά των Play-off της Basket League, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο είχε κέφια και σχολίασε τα πάντα.

«Είμαι από μια εντελώς διαφορετική σχολή. Εσείς που παρακολουθείτε μπάσκετ θα λέγατε πως πριν από 2 εβδομάδες το Μιλγουόκι θα έπαιζε με το Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς. Οι ομάδες αυτές είναι εξαιρετικές και μπορούν να κερδίσουν κάθε σειρά και κάθε παιχνίδι. Όποιος νομίζει ότι έχει εύκολο δρόμο να ακολουθήσει κάνει λάθος. Οι παίκτες πήγαν στη Μύκονο και εγώ έκατσα σπίτι μου γιατί είχαμε έναν εύκολο πρώτο γύρο

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Προπονώ 42 χρόνια και αυτοί οι προπονητές είναι εξίσου καλοί με τους προπονητές των ΗΠΑ. Κατά την άποψή μου υπάρχουν εξαιρετικά πράγματα. Είμαι τολμηρός προπονητής. Έλεγα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να χαϊδεύεις τις ντίβες στις ΗΠΑ. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός παίκτης. Ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ και τη δημοφιλία του. Στην Ελλάδα τον λατρεύουν και είναι εξαιρετικός. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ομάδες που δεν εμφανίζονται στο γήπεδο, αυτό το σκοτώνει το άθλημα. Όλοι λένε για την μεγάλη αντιπαλότητα των αιωνίων.

Μεγάλη αντιπαλότητα είναι όταν εμφανίζεται ο αντίπαλος και τους... σκοτώνουμε. Θέλουμε να έχουμε μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους προπονητές. Αυτό που έγινε φέτος είναι αναρχία. Φέτος δεν μπορούμε να έχουμε μπάσκετ με γκρίνια. Ο Νικ ξέρει τι λέω, δεν μπορείς να εμφανιστείς σε αγώνα Ευρωλίγκα με 20 χιλιάδες φίλους του ΠΑΟ και 10 χιλιάδες καπνιστές. Δεν μπορεί να μπει ο αθλητής μέσα και να πνίγεται από τον καπνό.

Το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας μου ήταν εξαιρετικό. Υπάρχει και ένα 10% που ντρέπονται. Οι προπονητές εδώ είναι εξαιρετικοί. Εκείνο που εύχομαι είναι να σταματήσουν οι βλακείες αυτές και να σεβόμαστε τους πάντες. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτή την ομάδα, αλλά θέλουμε να το κάνουμε μέσα στο παρκέ. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα».

Σχετικά με την επικείμενη... μάχη με το Περιστέρι, ο Πιτίνο σημείωσε: «Εκείνο που μπορώ να πω είναι πως αν και έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά και στην προηγούμενη φάση προσπαθούσαμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Χάσαμε τον τελευταίο αγώνα και τσαντίστηκα όταν είδα το παιχνίδι στο βίντεο. Έχω τεράστιο σεβασμό προς όλους και δεν θα μας πειράξει. Έχουμε κάνει καλή προπόνηση. ΄Κάθε παίκτης θέλει να λάβει μέρος στην προπόνηση. Ο καθένας απολαμβάνει την παρέα και έχουμε βελτιώσει και την άμυνά μας».