Ολυμπιακός: Ο Μπλατ και η επόμενη μέρα

Την ώρα που μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις που αφορούν άμεσα τον Ολυμπιακό εκκρεμούν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν το μέλλον τους.

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ και η επόμενη μέρα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κλειστό συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά. Μπορεί η φετινή σεζόν να μην εξελίχθηκε ονειρικά για τον ίδιο και την ομάδα του, ωστόσο ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς δεν είναι κάποιος τυχαίος και πρόθεσή του είναι στο μέλλον να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό που ονειρεύεται. Αυτόν δηλαδή που πρόλαβε να μας δείξει και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα και παρασύρουν και την ίδια την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε δυνατά και μια σειρά από εξωαγωνιστικές καταστάσεις έφτασαν την ομάδα να παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο της Euroleague. Τι περιλαμβάνει όμως το πλάνο της επόμενης ημέρας; Κατ’ αρχήν οι «ερυθρόλευκοι» χθες συζήτησαν με τον Μιλουτίνοφ το ενδεχόμενο της επέκτασης του συμβολαίου του.

Ο σέρβος σέντερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της φετινής ομάδας και για τον λόγο αυτό οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θέλησαν να ξεκινήσουν από αυτόν τις συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φωτός» ο Νίκολα είναι θετικός στο να συνεχίσει στον Πειραιά, όμως σημαντικό ρόλο για το μέλλον του θα παίξει και το τι θα αποφασίσουν οι Σπερς.

Τα ανοιχτά μέτωπα

Από εκεί και πέρα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Μιλουτίνοφ. Δύο περιπτώσεις που φαντάζουν εξαιρετικές για την ομάδα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας είναι αυτές των Χάινς και Χάντερ.

Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι από την ΤΣΣΚΑ, έχουν άριστη γνώση του Ολυμπιακού… dna καθώς στο παρελθόν αναδείχθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» εκτοξεύοντας τις μετοχές τους στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο μέσω της ομάδας του Πειραιά, όμως το κασέ τους είναι λιγάκι… τσιμπημένο (γύρω στο 1.5 εκατ. Ευρώ τον χρόνο). Δεδομένη είναι η επιθυμία του Ολυμπιακού για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει η πρώτη διερευνητική επαφή και ο παίκτης δεν είναι αρνητικός. Σίγουρα θα γίνει και κίνηση για τον Κόνιαρη καθώς οι Πειραιώτες επιθυμούν να ενισχύσουν το ελληνικό τους στοιχείο, με τον παίκτη να βλέπει με θετικό μάτι την ευκαιρία που του δίνεται να αγωνιστεί σε έναν «γίγαντα» της Ευρώπης. Αυτές θα είναι μόνο οι πρώτες κινήσεις της ομάδας του Μπλατ.

Ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο σύλλογος το νέο έτος για αυτό οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να έχουν υπομονή, αφού οι ανακοινώσεις θα πάρουν λίγο καιρό…