Περιμένει την Αδριατική ο Ολυμπιακός

Την ώρα που στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα της Basket League οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στρέφεται αύριο (24/5) και σε νέο μέτωπο!

Περιμένει την Αδριατική ο Ολυμπιακός

Αυτό δεν είναι άλλο από την Αδριατική Λίγκα, η οποία θα πραγματοποιήσει σύσκεψη προκειμένου οι ομάδες που την απαρτίζουν να συζητήσουν για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο πρωτάθλημά τους και ο Ολυμπιακός.

Δεν πρόκειται να βγει αύριο η οριστική απόφαση. Απλά θα γίνει η συνεδρίαση προκειμένου να ψηφίσουν οι μέτοχοι των ομάδων αν είναι θετικοί ή όχι στην προοπτική η ομάδα του Πειραιά να συμμετάσχει στην ABA.

Ο Ολυμπιακός είναι αισιόδοξος ότι τελικά το αίτημά του θα γίνει αποδεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr οι περισσότερες ομάδες δεν είναι αρνητικές σε αυτό το σενάριο. Αν αύριο υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Ολυμπιακού, τότε σύντομα θα γίνει νέο Δ.Σ. προκειμένου να συζητηθούν οι όροι με τους οποίους οι «ερυθρόλευκοι» θα συμμετάσχουν στην Αδριατική.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι σύλλογοι με τα μικρότερα μπάτζετ έχουν εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον τους στη διοργάνωση στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός γίνει τελικά αποδεκτός.

Και αυτό επειδή θα πρέπει να αυξήσουν τα μπάτζετ τους, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και στα ταξίδια, αφού πέραν του Ολυμπιακού στη διοργάνωση θα μπει μια ακόμα ομάδα και αυτές θα αυξηθούν από 12 σε 14. Περισσότερα ταξίδια, περισσότερες μετακινήσεις και φυσικά χρήματα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει δυναμική πολύ μεγαλύτερη των προσεχών του αντιπάλων. Αν οι Πειραιώτες κερδίζουν εύκολα τα παιχνίδια κόντρα στους άλλους, οι οπαδοί των αντιπάλων θα απαιτήσουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, κάτι που ακούγεται απλό, όμως δεν αποκλείεται να επιφέρει σημαντικές αντιδράσεις σε κάποιες ομάδες.

Φυσικά, ακόμα κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά το τι θα γίνει στο μέλλον. Αύριο θα δούμε το πρώτο επίσημο επεισόδιο της... σειράς. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η συνέχεια...