Οι παρανομίες κατά Ολυμπιακού, οι «βλαχομαγκιές» και η νομιμότητα που πήγε περίπατο...

Αν υπήρχε σερίφης στο ελληνικό μπάσκετ θα τους είχε κρεμάσει όλους...

Οι παρανομίες κατά Ολυμπιακού, οι «βλαχομαγκιές» και η νομιμότητα που πήγε περίπατο...

Η παρανομία δίνει και παίρνει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι πράξεις όλων των εμπλεκόμενων σε αυτό.

Από όπου κι αν το κοιτάξεις το πράγμα, «βρωμάει». Το τελευταίο επεισόδιο σίγουρα δεν μας έκανε να πέσουμε και από τα σύννεφα. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι κατέθεσε νέα προσφυγή, αυτή τη φορά κατά της παράνομης όπως υποστηρίζει επικύρωση της βαθμολογίας!

Τα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ γίνονταν αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθούν σκοποί. Είτε για να τελειώσει το πρωτάθλημα στην ώρα του και να μην χρειαστεί οι ομάδες να επεκτείνουν για λίγο καιρό τα μισθολόγιά τους, είτε για να δείχνουν κάποιοι ότι είναι πιο «μάγκες» από τους άλλους.

Ένα περιβάλλον τοξικό, με ανθρώπους που ανεπίσημα δεν κατέχουν κάποιο αξίωμα αλλά επίσημα σπρώχνουν χοντρά λεφτά στις ομάδες τους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν απρεπείς δηλώσεις δημόσια, να μαγειρεύουν αποτελέσματα για να το παίζουν οι πιο έξυπνοι, να καταδικάζουν ομάδες σε υποβιβασμό για τον ίδιο λόγο και τελικά να το παίζουν και... σωτήρες τους, φέρνοντας προτάσεις αναδιάρθρωσης για μια σεζόν (!!!). Και οι άλλοι απλά τα επικυρώνουν.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μιλούν συνεχώς για νομιμότητα! Μιλούν για κανόνες, για ηθική. Τονίζουν ότι δε γίνεται να έρθουν στην Ελλάδα ξένοι διαιτητές αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα, προβλέπεται από το καταστατικό ότι μπορεί να υπάρχει αναδιάρθρωση για να σωθούν ομάδες που είχαν κερδίσει την παραμονή τους με την αξία τους, αλλά την έχασαν για «βλαχομαγκιές»;

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι το ελληνικό μπάσκετ νοσεί. Αυτοί που βάζουν τα χρήματά τους στην πλειοψηφία τους βολεύονται με μπακαλίστεικες λύσεις προκειμένου να μη χρειαστεί να ξοδευτούν λίγο περισσότερο, αγνοώντας κανονισμούς και νόμους.

Και την ίδια στιγμή, «κουνάνε το δάχτυλο» στον Ολυμπιακό που αρνείται να συμμετέχει σε όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από το πτώμα του αθλήματος, το οποίο πλέον «σάπισε».

Αυτό το μπάσκετ, ας το παίξουν μόνοι τους. Η απόφαση του Ολυμπιακού είναι μια και δεν αλλάζει: ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ μέχρι τέλους!