Τα χρυσά κορίτσια του Πρωτέα Βούλας!

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Βασιλειάδης, μιλά στο ΦΩΣ για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες.

Τα χρυσά κορίτσια του Πρωτέα Βούλας!

Για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια ο Πρωτέας Βούλας αναδείχθηκε θριαμβευτής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου. Το «ΦΩΣ» είχε μια όμορφη κουβέντα με τον επί σειρά ετών πρόεδρο του Πρωτέα, Χρήστο Βασιλειάδη.

«Είμαι πρόεδρος στον Πρωτέα τα τελευταία 18 χρόνια. Ο σύλλογος έχει στις ακαδημίες του 600 παιδιά, από 6 έως 16 ετών. Το ανδρικό τμήμα είναι στη Β’ Εθνική, ενώ το γυναικείο μέχρι πρότινος στην Α1. Έχουμε το κλειστό της Βούλας, 3 ανοιχτά μεγάλα γήπεδα και 2 μικρότερα. Ο δήμος είναι κοντά στην ομάδα και βοηθά.

Φιλοσοφία μας είναι να προωθούμε νέα παιδιά, έστω κι αν μας στοιχίζει ορισμένες φορές αυτό το μοντέλο. Θέλουμε οι πρώτες ομάδες μας να βασίζονται σε δικά μας παιδιά. Το βάρος τα προηγούμενα χρόνια έπεφτε κυρίως στο γυναικείο τμήμα, όπου κακά τα ψέματα είναι πιο εύκολο να πρωταγωνιστήσεις, αλλά μας ενδιαφέρει εξίσου και το ανδρικό. Η γυναικεία ομάδα το 2013 πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, αν και ομάδα Α2, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει! Στις νεάνιδες έχουμε 5 πρωταθλήματα - πίσω μόνο από τον πολυνίκη ΔΑΣΑΛ. Στους έφβους φτάνουμε τις τρεις τελευταίες χρονιές μέχρι τα τελικά της ΕΣΚΑΝΑ, βρίσκοντας απέναντί μας τις πολύ δυνατές ομάδες του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού. Καλά τα πάμε και στις κορασίδες και στους παίδες. Τα τελευταία 6-7 χρόνια είμαστε στο Tοπ 3 της ΕΣΚΑΝΑ.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις νεάνιδες, τα κορίτσια είναι και στο 1ο Λύκειο Βούλας, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Σχολικό (τρίτο φέτος, δεύτερο πριν από δύο χρόνια). Έχουμε βρει αυτήν τη φόρμουλα ώστε να προσελκύουμε παιδιά που έχουν υψηλούς στόχους και να αποκτούν προνόμια στις σπουδές. Το μοντέλο αυτό αποδίδει. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Τσεμπέρης, που βρίσκεται 8 χρόνια μαζί μας».

Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Πανελλήνιο Νεανίδων, οι γυναίκες του Πρωτέα έπεσαν στην Α2: «Είναι αυτό που λέμε χαρμολύπη. Ό,τι δεν σε σκοτώνει, πάντως, σε κάνει ακόμη πιο δυνατό και του χρόνου θα τα δώσουμε όλα για την επιστροφή στην Α1. Πληρώσαμε την εμμονή μας με τα νέα παιδιά. Πέραν των τριών ξένων και της Χατζηγιακουμή, όλες οι υπόλοιπες ήταν μικρές. Η αρχηγός μας, η Κολλάτου, είναι 20 χρόνων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης και προσθέτει: «Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θέλουμε να βγάζουμε καλές αθλήτριες. Η Φασούλα έπαιζε σε εμάς, στον Πρωτέα ήταν οι παίκτριες του Ολυμπιακού Παυλοπούλου, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου και Σωτηρίου!».

Για την κυριαρχία του Ολυμπιακού στις γυναίκες και αν αυτό βοηθά το άθλημα, ο πρόεδρος του Πρωτέα σχολίασε: «Δεν φταίει σ’ αυτό ο Ολυμπιακός. Θέλει να επενδύει και να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Καλά κάνει. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτικά και επιχορηγήσεις. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να μειωθούν οι ξένες στις 2. Το θέαμα μπορεί να πέσει, αλλά έτσι θα βγουν νέα παιδιά. Βλέπουμε και στους άνδρες με τους τόσους ξένους, ότι νέοι αθλητές δεν βγαίνουν και οι Έλληνες που διακρίνονται είναι μεγάλης ηλικίας».

Τα αστέρια του μέλλοντος!

Χατζηλεοντή και Μπουντούρη εκμυστηρεύτηκαν στο «ΦΩΣ» τα όνειρά τους

Ας περάσουμε τώρα στις πρωταγωνίστριες! Το «ΦΩΣ» μίλησε με τις Ιωάννα Χατζηλεοντή και Ελισάβετ Μπουντούρη.

Η ψηλή της ομάδας και μία από τις μελλοντικές ελπίδες του αθλήματος, η Ιωάννα Χατζηλεοντή, είπε: «Το χρυσό ήταν η επιβράβευση των κόπων μας όλη τη χρονιά! Η διοίκηση ήταν δίπλα μας, οι προπονητές έκαναν πολύ καλή δουλειά. Στην ομάδα ήμασταν ενωμένες μεταξύ μας, το κλίμα ήταν πολύ καλό. Το βασικό σε μια ομάδα είναι η χημεία».

Μέλος της καλύτερης πεντάδας του Πανελληνίου Νεανίδων, η 17χρονη αθλήτρια σχολίασε: «Το χάρηκα. Το ήθελα και για πέρυσι, όπου ήμουν άτυχη και τραυματίστηκα στο ξεκίνημα της τελικής φάσης. Είχα στενοχωρηθεί πολύ. Ευτυχώς φέτος όλα πήγαν καλά!».

Έχοντας παίξει σε Εσπερίδες, Κρόνο και Φάρο, ποιοι είναι οι μελλοντικοί της στόχοι; «Να παίξω φυσικά στην Εθνική γυναικών. Στο μυαλό μου είναι και να αγωνιστώ σε κάποιο κολέγιο στις ΗΠΑ. Το σκέφτομαι. Έχω ήδη αρκετές προτάσεις. Για την ώρα έχω ακόμη έναν χρόνο εδώ».

Τέλος, για το αν έχει κάποιο πρότυπο, είπε: «Δεν έχω. Θα ήθελα να μοιάσω στον πατέρα μου, που έπαιζε παλιότερα στην Καλλιθέα και τώρα είναι προπονητής. Με βοηθάει όσο μπορεί!».

MVP του Πανελληνίου Νεανίδων, η Ελισάβετ Μπουντούρη. Η 17χρονη φόργουορντ είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό για τις επιτυχίες! Οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι από την αρχή, παίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε συνδυασμό με το πολύ καλό έμψυχο υλικό, την αγάπη για το μπάσκετ, τη σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή, ήρθε ο στόχος! Τίποτα όμως δεν θα είχε γίνει εάν δεν είχαμε τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων, των προπονητών μας και των ανθρώπων του συλλόγου!».

Για το αν περίμενε να κερδίσει το βραβείο της MVP, αποκρίθηκε: «Όχι, δεν το περίμενα! Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου. Έχουμε παίξει, μαζί με το σχολικό πρωτάθλημα, σε 2 μήνες συνολικά 25 παιχνίδια! Σίγουρα ήταν επιβράβευση των κόπων μου, όπως και ολόκληρης της ομάδας».

Η Ελισάβετ, που έκανε τα πρώτα βήματά της στις υποδομές του Ολυμπιακού και του Π. Φαλήρου, δεν έχει κάποια αγαπημένη συμπαίκτρια: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όλες μου οι συμπαίκτριες βοήθησαν να κατακτήσουμε το Πανελλήνιο. Είναι όλες αγαπημένες μου!».

Για τα όνειρά της και πού αφιερώνει τον τίτλο, σημείωσε: «Το όνειρό μου είναι να παίζω μπάσκετ γιατί το αγαπώ! Αν μέσα από αυτό διακριθώ ή συμμετέχω στις εθνικές ομάδες, θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή! Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, που έχει κάνει τόσες θυσίες γι’ αυτό που είμαι σήμερα. Θέλω να το αφιερώσω και σε μια προπονήτρια που με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου. Και την ευχαριστώ πολύ που είναι δίπλα μου!».

Τέλος, για το αν θα ήθελε και αυτή να παίξει στο NCAA, σχολίασε: «Με τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις σίγουρα είναι στη σκέψη μου. Δεν αποκλείω όμως να μείνω στην Ελλάδα!».