Δεν τους σέβονται; Τότε, μέχρι τέλους!

Δεν υπάρχει λόγος να κατέβει να παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό στα playoffs. Αφού δεν τους σέβονται, ας αποχωρήσουν και ας το πάνε μέχρι τέλους.

Δεν τους σέβονται; Τότε, μέχρι τέλους!

Είναι πραγματικό εντυπωσιακό το πόσες διαφορετικές απόψεις ακούστηκαν κατά την διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ από τους νομικούς συμβούλους. Κάθε φορά δημιουργείται και ένα νέο δεδομένο, μία διαφορετική προσέγγιση, μία άλλη ερμηνεία. Στη προηγούμενη συνάντηση, οι άνθρωποι της Λίγκας ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα πλέι-οφς, αν δεν εκδικαστεί η προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ.

Ξαφνικά, μία εβδομάδα μετά, και μία μέρα πριν εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, κάτω από τις πιέσεις του Παναθηναϊκού (με όλες τις ομάδες βέβαια να συμφωνούν), η βαθμολογία του πρωταθλήματος επικυρώθηκε (!) και ορίστηκε η διεξαγωγή της συνέχειας της διοργάνωσης, με την διαδικασία των πλέι-οφς, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!

Βγαίνει ακολούθως η νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η κυρία Μαργαρίτα Θάνου, προσπαθώντας να ρίξει.. φως στο τοπίο, αναφέροντας τα εξής: «Έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Μόνο όταν εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αποτέλεσμα αγώνα δεν επικυρώνεται η βαθμολογία. Δεν ζήτησε επανάληψη αγωνιστικής. Αν δικαιωθεί, δεν ξέρουμε τις συνέπειες. Είναι ένα ερωτηματικό. Θεωρούμε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο το ΑΣΕΑΔ, αφού δεν το ζήτησαν. Δεν μπορεί να δικάσει κάτι άλλο».

Και έρχεται μετά ο νομικός σύμβουλος του Λαυρίου, ο κύριος Άρης Λυχναράς, και με τον τρόπο του ο άνθρωπος, ρίχνει δίκιο στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι τονίζουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν δεν εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού: «Δεν γνωρίζω τι ισχυρίζονται από τον ΕΣΑΚΕ, όμως είναι γεγονός ότι η αγωνιστική επαναλαμβάνεται αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ. Δεν υπάρχει νομικό κενό. Δεν έχει σχέση αν το έχει αναφέρει ή όχι ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του. Αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός τότε θα πρέπει να επαναληφθεί η αγωνιστική». Και μετά βγαίνει η συμπαθέστατη ομάδα του Λαυρίου και προσπαθεί να διαχωρίσει την θέση της από τον άνθρωπο, λες και είπε κάτι κακό. Μα γιατί;

Eίναι ξεκάθαρο πως οι ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και ο ΕΣΑΚΕ, είναι απέναντι από τον Ολυμπιακό. Δεν σέβονται την ιστορία του, όπως και την προσφορά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι οποίοι έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες, προπονητές και εφορία στην χώρα μας, έχοντας παράλληλα δοξάσει την Ελλάδα στο εξωτερικό με τις επιτυχίες των "ερυθρολεύκων". Πήγαν οι άνθρωποι οργανωμένοι και με πλάνο, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους (για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, για τα τηλεοπτικά, για την βία και φυσικά για την διαιτησία) και ούτε καν έδωσαν σημασία οι άλλοι ιδιοκτήτες!

Υπάρχει, λοιπόν, λόγος ο Ολυμπιακός να ασχολείται ακόμη με αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, με αυτόν τον ΕΣΑΚΕ και κυρίως με αυτή την ΕΟΚ; Το θέμα κούρασε! Έκαναν οι Πειραιώτες την προσπάθεια τους για να βρεθεί μία «χρυσή» τομή, αλλά εξέλαβαν και πάλι μία ασέβεια προς το πρόσωπο τους.

Το "μέχρι τέλους" είναι πλέον μονόδρομος! Ακόμη και αν δεν δικαιωθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ και κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο Σαββατοκύριακο για την έναρξη των playoffs, δεν υπάρχει λόγος να κατέβει να παίξει. Ας φύγει, ας αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και ας πέσει στη δεύτερη κατηγορία. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τους είναι μαζί τους σε αυτό. Και ας βάλει στην Α2 να παίζει με την δεύτερη ομάδα του, και ας συμμετάσχει με την πρώτη στην Αδριατική Λίγκα, αν και εφόσον βέβαια γίνει δεκτό το αίτημα τους.

Ας αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το ελληνικό πρωτάθλημα και να δούμε πόσα λεφτά θα πάρουν οι ομάδες με την κεντρική διαχείριση της Λίγκας στα τηλεοπτικά, δίχως την λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας σε αυτό. Ας δούμε πόσο υψηλά θα είναι τα έσοδα από τις διαφημίσεις, ας δούμε το πόσο υψηλό θα παραμείνει το ενδιαφέρον του κοινού για την διοργάνωση... «Ας παίξουν μόνοι τους», όπως είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.