Η διαιτησία και η νέα ΚΕΔ στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5, 14:00) θα πραγματοποιηθεί το νέο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ. Οι προτάσεις που θα καταθέσει η ομάδα εργασίας. «Καίει» το θέμα της διαιτησίας. 

Η διαιτησία και η νέα ΚΕΔ στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5, 14:00) θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ το νέο ΔΣ των ομάδων του πρωταθλήματος. Άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον τις προτάσεις από την ομάδα εργασίας της Λίγκας. Από ποιους αποτελείται; Από τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστο Σταυρόπουλο, από τον Γιώργο Πανταζόπουλο (ΚΑΕ Περιστέρι), Φάνη Ταρνατώρο (ΚΑΕ Χολαργός), Κώστα Κώτση (Ήφαιστος Λήμνου), συν εκπρόσωπο από τον Προμηθέα Πάτρας.

Προτάσεις που θα αφορούν την βελτίωση της Α1, οι οποίες βέβαια θα ψηφιστούν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Να πάμε και πιο συγκεκριμένα; Προτάσεις που έχουν να κάνουν με τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, τις εμπορικές συνεργασίες, το θέμα της βίας στα γήπεδα το οποίο έχει φτάσει στο απροχώρητο, την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και φυσικά το «καυτό» κομμάτι που ενδιαφέρει τις περισσότερες ομάδες. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το θέμα της ελληνικής διαιτησίας.

Στο θέμα της διαιτησίας, θα ακουστούν αρκετές προτάσεις. Όπως; Η διαιτησία στην Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητη και επαγγελματική υπό την σκέπη του ΕΣΑΚΕ, φεύγοντας από τα "δεσμά" της ΕΟΚ.

Παράλληλα το θέμα της ποσότητας των ρέφερι στην πρώτη κατηγορία. Ένα από τα ζητούμενα είναι να μειωθούν. Είναι αδιανόητο να φτάνουν κοντά στους εκατό (!) οι ρέφερι που έχουν την δυνατότητα να σφυρίξουν στην Α1.

Επίσης, κάτι σημαντικό. Μεγάλη επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, είναι να αλλάξουν πρόσωπα στη ΚΕΔ. Και όλοι οι ιδιοκτήτες συμφωνούν πως υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία. Οπότε, ήρθε η ώρα για αλλαγές! Θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσουν οι Συμεωνίδης (πρόεδρος), Ταβουλαρέας και Κορομηλάς. Όλα αυτά, όμως, αφορούν τη νέα σεζόν.