Ρυθμιστής των εξελίξεων ο Ολυμπιακός

Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό μπάσκετ επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας σε ότι αφορά την «πορτοκαλί θεά» θυμίζει τραγωδία.

Ρυθμιστής των εξελίξεων ο Ολυμπιακός

Μια τραγωδία δίχως αρχή και τέλος όπου κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να ξέρει το τι μέλει γενέσθαι. Μετά το προχθεσινό Δ.Σ. αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό να φέρει στο τραπέζι προτάσεις για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Ας πάμε όμως στο ουσιαστικό του θέματος.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Από το πρώτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ το οποίο διεξήχθη την προηγούμενη Δευτέρα ο Ολυμπιακός εμφανιζόταν ως ο χαμένος της υπόθεσης για δύο λόγους: Πρώτον επειδή οι υπόλοιπες ομάδες δεν συμφώνησαν να έρθουν ξένοι διαιτητές για τα παιχνίδια των πλέι οφς με τον Παναθηναϊκό και δεύτερον επειδή απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού να διακοπεί εδώ το φετινό πρωτάθλημα και να πάνε όλες οι ομάδες μαζί να επαναδιαπραγματευτούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Τα Μέσα που είναι φιλοπαναθηναϊκά έκαναν λόγο για ήττες του Ολυμπιακού, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η ομάδα εργασίας έχει συσταθεί για ένα και μόνο λόγο: Προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις οι οποίες θα πάνε μπροστά το μπάσκετ και επιτέλους θα ικανοποιηθούν κάποια από τα δίκαια αιτήματα των «ερυθρόλευκων».

Αυτό συνέβη επειδή οι ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ ήθελαν να αποσύρει ο Ολυμπιακός την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην ώρα του κάνοντας παράλληλα τα… στραβά μάτια στην παρανομία του ορισμού διαιτητών δίχως πλειοψηφία.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του απαιτεί νομιμότητα στην πράξη, όχι στα λόγια. Η στάση του από τον ημιτελικό κυπέλλου και έπειτα είναι ξεκάθαρη και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Οι Πειραιώτες ζητούν να φύγει η διαιτησία από τα χέρια της ΕΟΚ, να περάσει στον ΕΣΑΚΕ και να γίνει επαγγελματική, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα ξένα πρωταθλήματα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κι ενώ εδώ και περίπου τρεις μήνες γίνεται ο κακός χαμός και το μπάσκετ κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, κάποιοι επιμένουν να κάνουν τα… δικά τους και να κληρώνουν διαιτητές παράτυπα χωρίς κανένα φόβο! Συνεχίζουν λοιπόν την δράση τους στην ΚΕΔ απροκάλυπτα, οπότε ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να τραβήξει αυτή την ιστορία μέχρι εκεί που πρέπει. Το τι θα συμβεί τελικά στο ΑΣΕΑΔ δεν το ξέρει κανείς.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών έχει ζητήσει από την Δευτέρα τα πρακτικά της κλήρωσης ωστόσο μέχρι χθες το βράδυ αυτά δεν είχαν φτάσει στη ΓΓΑ. Δεν αποκλείεται να πάνε στα χέρια τους με διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός και οι ομάδες που επιβεβαίωσαν ότι στην κλήρωση ήταν δύο μέλη της Επιτροπής, όμως ας μην μιλάμε για σενάρια και ας πάρουμε υπ΄όψην μας τα δεδομένα.

Και αυτά είναι ξεκάθαρα και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο απόλυτος ρυθμιστής του ελληνικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα δηλαδή που ζητάει νομιμότητα, η ομάδα που βάζει το καλό του ελληνικού μπάσκετ πάνω από το δικό της καλό. Διότι αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν δικαιωθούν, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν άλλο στην φαρσοκωμωδία και δεν πρόκειται να επιδοθούν σε κωλοτούμπα όπως κάνουν άλλοι.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ήταν ξεκάθαρη: Ή κάνετε ότι πρέπει για να προχωρήσει το ελληνικό μπάσκετ, ή παίξτε μόνοι σας…